Nordjylland har fået fire nye beredskabschefer

Brandstationen i Aalborg. Arkivfoto

I Nordjylland har man som led i beredskabets strukturreform valgt en noget anderledes beredskabsstruktur. Det kommende beredskab får således – udover beredskabsdirektøren – fire beredskabschefer, som hver bliver chef for en såkaldt beredskabsklynge. Nu er der så blevet sat navn på beredskabscheferne.

Det er et enigt ansættelsesudvalg, som nu har besluttet, hvem af de 12 ansøgere til stillingerne som beredskabschefer, der skal indgå i det strategiske chefteam for Beredskab Nordjylland sammen med beredskabsdirektør Bjarne Grøn.

De fire beredskabschefer

Per Højriis Vedsted ansættes som beredskabschef i område Midt (Aalborg Kommune). Han har mere end 20 års erfaring inden for beredskab og kommer fra en stilling som leder af bygningsvedligeholdelsen/energioptimeringen, havneområdet og beredskabet i Jammerbugt Kommune.

Tommy Rise bliver beredskabschef i område Nord (Frederikshavn Kommune, Hjørring Kommune, Læsø Kommune, Brønderslev Kommune og Jammerbugt Kommune). Han har knap 34 års erfaring fra ansættelse ved Falck og kommunalt beredskab og fungerer lige nu som beredskabschef i Frederikshavn Kommune.

Johannes Holm Iversen har i 29 år arbejdet inden for det danske beredskab, hvoraf han de sidste 11 år har arbejdet som beredskabschef, først i Hobro Kommune og derefter i den sammenlagte Mariagerfjord Kommune. Han tiltræder som beredskabschef for område Syd (Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Vesthimmerland Kommune).

Lars Bjørndal bliver ansat som beredskabschef i område Vest (Thisted Kommune og Morsø Kommune). Han har 20 års beredskabsfaglig baggrund fra både det statslige og kommunale beredskab. Pt. er han beredskabsinspektør/viceberedskabschef i Thisted Kommune.

Beredskabschefer får dobbeltjob

I udvælgelsen har ansættelsesudvalget vægtet beredskabsfaglige kompetencer, ledelsesmæssig erfaring og lederuddannelse. Fælles for de nye beredskabschefer er, at de skal håndtere de fremtidige og nødvendige udviklingstiltag og processer, der skal igangsættes for at skabe Beredskab Nordjylland version 3.0.

Med de fire chefer på plads fortsætter arbejdet med at få etableret den nye organisation, herunder at sikre overgangen for de ledere og medarbejdere, der skal være en del af beredskabet fra 1. januar 2016. I perioden fra 1. august 2015 til 1. januar 2016 vil de fire beredskabschefer fortsætte i deres nuværende stillinger og indgå på projektbasis i arbejdet med at etablere Beredskab Nordjylland.

Annonce