Atter blå blink på Copenhagen Pride Festival

For 6. år i træk deltager det uniformerede Danmark i Copenhagen Pride Parade, der er en markering af både seksuelle minoriteters rettigheder og kampen for mangfoldighed og tolerance. Under overskriften ”Blå blink på Priden” deltager repræsentanter fra både redningsberedskabet, ambulancetjenesten og Forsvaret i arrangementet.

”Vi er super stolte af den tradition for at deltage i Copenhagen Pride, som vi har fået skabt i branchen. Det er et stærkt signal om, at man godt kan arbejde i uniform, selv om man er homoseksuel. Mange har før levet i det skjulte og ikke været åbne – og vi vil gerne vise, at det heldigvis er fortid”, fortæller Tim Ole Simonsen, der er en af arrangørerne og til dagligt er operationschef og indsatsleder i Hovedstadens Beredskab.

”Vi oplever en stor opbakning fra ledelser, faglige organisationer og ikke mindst fra vores kollegaer. Mange af dem, der deltager i paraden, er ikke selv homoseksuelle, men vil gerne støtte op om den gode sag og deltage i den folkefest, som Priden har udviklet sig til”, siger Tim Ole Simonsen.

Venter 20.000 deltagere

Copenhagen Pride Parade har udviklet sig til en af de store sommerbegivenheder i København, med over 20.000 deltagere og over 150.000 tilskuere. I år finder den sted den 18. august 2018.

”Vi mødes til fælles morgenmad på Frederiksberg Brandstation kl. 09.30, hvorefter vi i samlet flok går til Frederiksberg Rådhusplads. Kl. 13.00 starter paraden. Efter paraden og omklædning, er vi vært ved lidt kølige forfriskninger på Københavns Rådhusplads”, fortæller Tim Ole Simonsen.

Forsvaret, Falck og beredskabsorganisationerne har givet tilladelse til at bære uniform til Priden.

Læs mere på Facebook.

Annonce