Billund har fået ny brandstation

Foto: Kasper Christensen

Efter 37 år med brandstation på Ole Kirksvej er Billunds nybyggede brandstation på Granvej blevet indviet. Borgmester Ib Kristensen forestod den officielle indvielse med en boltsaks, hvorefter den nye station – der er indrettet i et samarbejde mellem Billund Kommune, Falck og de lokale brandfolk – blev taget i brug.

På den nye brandstation er der tænkt i detaljer, så brandfolkene kan overholde responstiden og være klar til at køre ud af garagen fem minutter efter, at en alarm er gået. Det betyder også, at portene på den ny brandstation automatisk går op, når alarmen lyder.

Desuden indeholder den nye brandstation en skolestue, hvor brandfolkene kan holde øveaftener, men både beredskabschef Torben Ravn og borgmester Ib Kristensen håber, at skolestuen kan bruges til meget mere: ”På sigt meget gerne til samarbejde med skolerne, for i bund og grund er der rigtig meget skolestof i at slukke brand. Der er samarbejde, fysik og kemi, matematik, sprog og idræt”, sagde Torben Ravn ved indvielsen.

Ved indvielsen fortalte borgmesteren også, at der fortsat forhandles om et samarbejde mellem beredskaberne i Trekantsområdet. ”Forhandlingerne kører, og det er i aftalen mellem KL og regeringen forudsat, at vi skal have større beredskaber, men uanset hvad, så skal vi fortsat have et sikkert beredskab i Billund Kommune”, sagde borgmesteren, der understregede, at han forventer, at der fortsat skal være brandstationer i Grindsted og Billund.

Foto: Kasper Christensen

artikel---092-01
Den nye brandstation
Den gamle brandstation
Den gamle brandstation
artikel---092-03
Den gamle brandstation

 

Annonce