Brandvæsen

Billund har fået ny brandstation

Efter 37 år med brandstation på Ole Kirksvej er Billunds nybyggede brandstation på Granvej blevet indviet. Borgmester Ib Kristensen forestod den officielle indvielse med en boltsaks, hvorefter den nye station – der er indrettet i et samarbejde mellem Billund Kommune, Falck og de lokale brandfolk – blev taget i brug.

Brandvæsen

Middelfart og Billund kommer måske med i fælleskommunalt brandvæsen

Kolding, Fredericia og Vejle kommuner er i gang med at undersøge mulighederne for at etablere et fælleskommunalt brandvæsen, som i givet fald vil blive et af landets største. Men nu har de tre kommuner beslutte at invitere yderligere to kommuner til at deltage i projektet. Det er Middelfart og Billund kommuner, som nu vil modtage en invitation, men indtil kommunerne har meldt tilbage, fortsætter det hidtidige projekt uændret.

Brandvæsen

Billund Kommune vil investere 3,8 mio. kr. i ny stigevogn

Brandslukningen i Billund Kommune har været i udbud, og ud over den hidtidige operatør – Falck – modtog kommunen kun en prækvalifikationsanmodning fra én anden potentiel tilbudsgiver. Denne tilbudsgiver kunne imidlertid ikke opfylde prækvalifikationsvilkårene, og derfor er kommunen gået i forhandlinger med Falck. Som led i den kommende brandslukningskontrakt skal den 33 år gamle stigevogn i Grindsted skiftes ud, og her vil kommunen købe en ny stigevogn til 3,8 mio. kr. frem for at leje den hos Falck.

Brandvæsen

Indsatsledere kritiseres for at køre for hurtigt

Det skal gå hurtigt, når brandvæsenets indsatsledere rykker ud, men ifølge Jydske Vestkysten kritiserer flere borgere indsatslederne i Billund Kommune for at køre for hurtigt. “Vi er nogle mennesker, der gang på gang har irriteret os over, at vores beredskabschef i Billund Kommune rykker ud i sådan en fart, at det er livsfarligt for andre mennesker at være i nærheden af ham”, fortæller en borger således til avisen.