Borgmester: Nordsjælland skal kun have ét beredskab

Det kommende beredskabssamarbejde mellem Egedal, Frederikssund, Halsnæs, Hillerød, Furesø og Gribskov kommuner er for småt. Det mener Egedals borgmester, Villy Eliasen (V), der ønsker et samlet beredskab for hele Nordsjælland. Dermed vil man få et mere robust og stærkt beredskab, der kan sætte massivt ind ved større indsatser, siger borgmesteren.

De seks kommuner nordsjællandske kommuner er på vej til at danne et fælles beredskab, mens Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Allerød kommuner allerede fra årsskiftet har fundet sammen under navnet Nordsjællands Brandvæsen. Men ved årets nytårsparade på Falck-stationen i Stenløse gav borgmester Villy Eliasen fra Egedal Kommune udtryk for, at Nordsjælland burde få ét samlet beredskab.

”Det er for småt, og jeg opfordrer til, at vi tager skriftet fuldt ud og skaber et fælles beredskab for hele Nordsjælland”, sagde Willy Eliasen ifølge Frederiksborg Amts Avis. Borgmesteren tilføjede, at nogle nok vil skyde ham i skoene, at hans synspunkt bunder i, at han er gammel politimand, fordi han mener, at beredskabet er bedst tjent med at dække samme område som Nordsjællands Politi. Men hensigten er at få et endnu stærkere og robust beredskab, som kan sætte massivt ind ved kriser og katastrofer, påpegede Egedal-borgmesteren.

”Da stormen Bodil rasede, kunne vi se noget, der beredskabsmæssigt kunne være bedre, og at der kunne være fordele i få et større beredskab”, fastslog Willy Eliasen.

Annonce