Brandvæsen

Brandvæsen rykker ud fra Falck-stationer efter hjemtagning

Når Frederiksborg Brand & Redning fra årsskiftet hjemtager driften af fem brandstationer fra Falck, så vil brandkøretøjerne stadig skulle rykke ud fra de samme adresser. Brandvæsenet har nemlig indgået en lejeaftale med Falck, som indebærer, at de kommunale brandkøretøjer får base på Falck-stationerne i Farum, Helsinge, Hillerød og Stenløse. I Gilleleje overtages Falcks lejeaftale.

Brandvæsen

Dømt for vanvidskørsel i autosprøjte

I pinsen stjal tre unge mænd en autosprøjte på Falck-stationen i Stenløse, hvorefter de med fuld udrykning kørte fra stationen. Kort efter resulterede deres vanvidskørsel i et færdselsuheld, hvor en personbil blev totalskadet og to personer kom til skade. Nu er de tre så blevet dømt, men ingen af dem kommer i fængsel.

Brandvæsen

Stjal autosprøjte og kørte galt

Falck i Stenløse har i dag fået stjålet en autosprøjte, og tyvene er efterfølgende kørt galt på Frederikssundsvej i Ølstykke. Ifølge de foreløbige oplysninger har den stjålne autosprøjte påkørt en personbil, der fik store skader, og en lysmast, og flere personer er kommet til skade – men angiveligt kun med lettere kvæstelser.

Brandvæsen

Borgmester: Nordsjælland skal kun have ét beredskab

Det kommende beredskabssamarbejde mellem Egedal, Frederikssund, Halsnæs, Hillerød, Furesø og Gribskov kommuner er for småt. Det mener Egedals borgmester, Villy Eliasen (V), der ønsker et samlet beredskab for hele Nordsjælland. Dermed vil man få et mere robust og stærkt beredskab, der kan sætte massivt ind ved større indsatser, siger borgmesteren.

Brandvæsen

Falck vil bygge ny station i Stenløse

Falck er langt fremme med planer om at opføre en ny stor Falck-station på erhvervsarealet Toftegaard Park, der ligger midt mellem Ølstykke og Stenløse. Den nye station vil koste omkring 10 mio. kr., og den skal erstatte den gamle Falck-station på Frydensbergvej i Stenløse, der ikke længere er tidssvarende. De kommunale beredskaber skal også flytte ind på stationen.