Vil have Horsens med i ny beredskabsenhed

Horsens og Hedensted kommuner planlægger at etablere en fælles beredskabsenhed, der i givet fald bliver en af landets mindste. Med udsigten til, at kommunerne på landsplan ikke kan overholde kravet om maksimalt 20 beredskabsenheder, bliver Horsens nu inviteret med i den beredskabsenhed, som Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus kommuner vil etablere.

I Odder Kommune har byrådet netop sagt ja til, at der skal arbejdes videre med et fælles østjyske beredskab bestående af Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner. Borgmester Uffe Jensen oplyste på byrådsmødet, at de fire kommuner i december holder et indledende møde om at lave et fælles beredskab. Her vil der bl.a. blive nedsat en række arbejdsgrupper på forskellige niveauer.

”Det er ikke tanken, at stationen i Odder skal lukke. Vi har talt med medarbejderne om det, og det fylder naturligvis meget i deres hverdag, men foreløbigt er der ikke nogen konkrete planer”, siger borgmesteren.

Samtidig inviterer han Horsens med i det nye samarbejde:

”Vi har haft en drøftelse i beredskabskommissionen, og vi har den indstilling, at hvis beredskabet kan blive lidt større, så vil det ikke gøre noget. Vi tænker konkret på Horsens ud fra den betragtning, at Odder så vil ligge i et ‘smørhul’ mellem Aarhus og Horsens”, siger Uffe Jensen med henvisning til, at de planlagte fem-seks beredskaber i Region Midtjylland måske kan vise sig at være for mange i forhold til planen om maksimalt 20 beredskabsenheder i hele landet.

Annonce