Brandfolk stiller krav for at skifte arbejdsgiver

Fra nytår skal Falck også slukke brand i Nakskov, men foreløbig har de nuværende brandfolk hos det kommunale brandvæsen sagt nej til at fortsætte i privat regi. Holdningen blandt brandfolkene er enstemmig. Senest på et møde torsdag besluttede de kommunale deltidsansatte brandfolk at sige nej til Falck, så længe en række krav vedrørende udrustning og arbejdsvilkår ikke er opfyldt.

Fredag blev der afholdt et møde i Nakskov mellem alle parterne, bekræfter brandchef Finn Antonisen, Lolland Kommune, overfor Lolland Falsters Folketidende. Han regner dog med, at man finder en løsning, men erkender at sagen trækker ud.

Lolland Kommune har forpligtet Falck til at beskæftige alle deltidsansatte i Nakskov, såfremt de selv ønsker det. I dag er der både en kommunal brandstation og en Falck-brandstation i Nakskov; det kommunale brandvæsen slukker brande i den gamle Nakskov Kommune, mens Falck står for opgaven i tre tidligere omegnskommuner.

For at klare forpligtelsen fra nytår skal Falck bruge væsentlig flere brandfolk end korpset selv råder over i dag, og også blandt Falcks nuværende brandfolk er der ønske om ændringer i fremtiden. Det er lidt usædvanligt, at de kommunalt ansatte deltidsbrandfolk i Nakskov under det hidtidige forløb har haft tæt kontakt med Falcks deltidsbrandfolk.

Falck vandt for et par måneder siden licitationen over brandslukningen i Nakskov. Falck slukker i forvejen i de seks andre tidligere kommuner i Lolland Kommune. Ingen af brandfolkenes tillidsfolk ønsker på nuværende tidspunkt at udtale sig, skriver Lolland Falsters Folketidende.

Annonce