Brandmandsjobbet skal integreres i kommunale stillinger

Skolepedel og brandmand i ét. Det kan måske blive et af fremtidens jobopslag i Ikast-Brande Kommune. Det bliver nemlig sværere og sværere at finde deltidsbrandfolk, og det får nu landets beredskabschefer til at tænke i alternative baner. En mulighed er nye kommunale jobkombinationer, hvor det at være deltidsbrandmand er en integreret del af stillingen.

I dag er udfordringen, at håndværkeren fra Ikast, der samtidigt er deltidsbrandmand, den ene dag kan arbejde på et projekt i hjembyen, og den næste på en byggeplads i den anden ende af landet. Aktuelt er der dog ikke mangel på brandfolk i Ikast-Brande, men behovet kan hurtigt opstå, og så kan man bruge den nye løsning, som aktuelt anvendes i blandt andet Vordingborg og Næstved, skriver AOH.

”Man kan for eksempel slå en stilling op som pedel på en skole, hvor man samtidig har pligt til at være brandmand. Så kan man jo søge jobbet, hvis den kombination har interesse”, siger Niels Christensen, der ud over at være chef for det lokale beredskab i Ikast-Brande også er formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer, til AOH.

Niels Christensen nævner, at det også kan dreje sig om eksempelvis ansættelse på kommunens hjælpemiddelcentral eller værkstedet, hvor man laver service på kommunens biler.

”Det skal være steder, hvor man kan slippe arbejdet og tage til brand. Man kan jo godt tænke, at der ikke sker det store ved, at en bil bliver færdig med service et par timer senere”, siger Niels Christensen.

Annonce