Brandvæsen vil have 2,7 mio. kr. fra virksomheder efter storbrand

Google Maps
Brandstationen i Fredericia. Arkivfoto

Fire brandkøretøjer blev totalskadet, fem måtte hovedrenoveres, og der blev brugt et stort antal ekstra mandskabstimer. Det var konsekvensen af storbranden på Fredericia Havn i 2016, og nu vil Trekantområdets Brandvæsen derfor have 2,7 mio. kr. i erstatning fra de to virksomheder, der blev ramt af storbranden.

Det var tanke fra virksomhederne Dan Gødning og Nagro, der blev hærget af storbranden i Fredericia. ”Der sivede gødning ud fra tankene, og det har ætset vores biler. De blev grønne af rust, og ledningerne holdt op med at virke, så bilernes lys, varslingsalarm og radio gik ud. Fire af vores køretøjer blev totalskadet. Fem er blevet hovedrenoveret”, fortæller beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh til TV Syd.

Brandvæsenets forsikring har dækket skader på yderligere fire køretøjer, og dette beløb er ikke med i erstatningskravet. Oven i de materielle skader er der brugt mange timer på slukning og sikring af området.

”Vi brugte ekstra mandskabstimer for knap en halv million kroner. I alt har vi opgjort vores krav til 2,7 millioner kroner plus moms, og vi har rejst erstatningskrav på det fulde omkostningsbeløb. Det er den hændelse, som har været dyrest og mest krævende for beredskabet siden fyrværkeriulykken i Seest i 2004. Udover vores krav har vi brugt mange arbejdstimer på at gennemgå de skadede køretøjer efter branden i Fredericia, og det er ikke endeligt opgjort endnu”, siger Lars Nordahl Lemvigh.

Der er ikke udsigt til, at der hurtigt ruller penge ind på brandvæsenets konto. Knapt et år efter ulykken er miljøkonsekvenserne ikke gjort op, årsagen til ulykken er ukendt, og ansvaret er ikke placeret endegyldigt. ”Vi afventer politiets rapport om ulykken. Desuden mangler myndighederne stadig at opgøre, hvad de miljømæssige konsekvenser er. Vi regner ikke med en afklaring, før de redegørelser er klar”, siger beredskabsdirektøren til TV Syd.

Annonce