Storbrand har givet millionskader på brandkøretøjer

Ved sidste måneds storbrand på havnen i Fredericia gik den lokale indsatsledervogn tabt i flammerne. Men kontakten med den særlige gødning, som blev opbevaret på havnen, har tilsyneladende givet følgeskader på en række brandkøretøjer, og det kan udløse en millionregning. Flere køretøjer er taget ud af drift.

Ifølge den lokale TV-station DanmarkC TV er det kontakt med Urea-gødning, som har givet problemer for brandkøretøjerne. Der er tale om kvælstofgødning med et meget højt kvælstofindhold. Urea bruges bl.a. også som alternativ til vejsalt.

Ved selve branden mistede Trekantområdets Brandvæsen en VW Touran indsatsledervogn, men på nuværende tidspunkt er der mistanke om, at seks slukningskøretøjer fra Fredericia – herunder autosprøjte, tankvogn og containertrækker – har fået følgeskader fra gødningen. Køretøjerne er nu under opsyn af leverandørerne, mens Fredericia-stationens anden indsatsledervogn er så medtaget, at den er taget ud af drift.

Senest er der opstået problemer med et slukningskøretøj fra stationen i Middelfart. Her brød elektronikken pludselig ned under en udrykning for få dage siden. Hvorvidt der er tale om en direkte kobling til skader efter kontakt med Urea-gødning ved slukningsarbejdet er ved at blive undersøgt.

Direktøren for Trekantområdets Brandvæsen, Lars Nordahl Lemvigh, fortæller at alle de slukningskøretøjer, der var indsat ved branden, løbende bliver tjekket hos leverandørerne. I mellemtiden omfordeles køretøjer fra øvrige byer, således at alle stationer er indsatsparate. Lars Nordahl Lemvigh fortæller endvidere, at det primært er køretøjer fra Fredericia og Middelfart, der er under observation. Trekantområdets Brandvæsen har dog også orienteret de øvrige brandvæsener, som var indsat under branden.

Annonce