Mange brandvæsener indfører afbrændingsforbud

Sommeren er over os, og alle nyder det gode vejr med ture til skov og strand. De varme aftener og nætter indbyder til at tage grillen med ud i naturen eller at bage snobrød over bålet. Men der er al mulig grund til at passe på. Marker, grøftekanter og skovbund er meget tørre på grund af det gode vejr. Derfor har brandvæsenerne i en række kommuner nu indført afbrændingsforbud, mens flere andre er på vej med tilsvarende forbud.

Åben ild og tørke er en dårlig cocktail. Endnu har vi ikke haft særlig mange naturbrande på grund af tørken, men det tørre vejr ser ud til at fortsætte, og det har fået kommunerne til at handle.

De første kommuner, som indførte afbrændingsforbud, var Fredericia, Kolding, Middelfart, Billund og Vejle, hvor der siden torsdag har været forbud mod brug af åben ild og afbrænding. Undtaget fra forbuddet er brug af grill, etablerede bålsteder ved stranden og flytbare bålsteder i villahaver og lignende.

Forbuddet er indført i medfør af § 11 i bekendtgørelse nr. 679 af 14. juni 2013.

Også i Faaborg-Midtfyn, Vesthimmerlands og Nyborg kommuner er der nu indført afbrændingsforbud. Flere andre kommuner, blandt andet Odense, overvejer et snarligt forbud.

Annonce