Nødlidende skadeservicefirma får ny ejer

Efter et katastrofalt 2013 er det nødlidende Skadeservice Danmark blevet solgt. Selskabet tabte sidste år 18 mio. kr. og havde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 25 mio. kr. Nu er selskabet så overtaget af mangemillionæren Birger Kuntkes, mens en af medstifterne kalder det et skoleeksempel på en sund virksomhed, der blev kørt i sænk af en elendig ledelse.

Skadeservice Danmark har det seneste år kæmpet for livet, og selskabets ledelse har været på udkig efter en ny ejer, skriver dagbladet Børsen. Og nu er det offentliggjort, at den 52-årige mangemillionær Birger Kuntkes overtager aktiemajoriteten i Skadeservice Danmark, der har hovedkontor i Kolding og i alt har 107 ansatte.

Den afgående topchef i Skadeservice Danmark, Henrik Buurskov, er tilfreds med, at Birger Kuntkes overtager styringen. Han lægger ikke skjul på, at den sidste tid i virksomheden har tæret på kræfterne. “Jeg synes, det har været hårdt menneskeligt, forstået på den måde, at vi har måtte sige farvel til rigtig mange dygtige medarbejdere. Så der går nok en måned eller to, hvor jeg bare skal slappe af”, siger Henrik Buurskov til Børsen.

Skadeservice Danmark blev stiftet i 2007 som en fusion mellem selskaberne Helsted Skadeservice, Olesen Skadeservice, Robi Rengøring og EC Systemservice. Siden da har Skadeservice Danmark imidlertid haft underskud i fem af seks regnskabsår, og medstifter Henning Andersen kalder det et skoleeksempel på en sund virksomhed, der blev kørt i sænk af en elendig ledelse.

“Det er skrækhistorien, som handler om utrolig dårlig ledelse, hvor man tilsidesatte alle fornuftige tanker. Det er ikke medarbejderne på gulvet, den er gal med, men i ledelsen og på kontorgangene, hvor det hele kikser. Frem til 2007 var der ingen grænser for, hvad vi kunne. Men siden da er det hele bare gået galt. Det hænger bl.a. sammen med, at man har haft folk siddende på centrale poster, som ikke har magtet deres opgaver”, siger Henning Andersen til Børsen. Han ejede 27 pct. af aktierne i Skadeservice Danmark, men har ikke fået noget ud af salget til Birger Kuntkes.

Annonce