Brandvæsen

Falck opgiver skadeservice

Falcks nye koncernchef, Jakob Riis, har bebudet, at antallet af forretningsområdet i Falck skal reduceres. Det rammer nu Falcks danske skadeserviceaktiviteter, der ellers blev set som et af Falcks fremtidige vækstområder. Fra udgangen af marts vil Falck imidlertid ikke længere være at finde på markedet for skadeservice, men alene levere de mest basale ydelser til Falcks egne abonnenter.

Brandvæsen

Udskilningsløb blandt skadeservicefirmaer

For få måneder siden gik et af landets største skadeservicefirmaer, Skadeservice Danmark, konkurs, og der er et udskilningsløb i gang blandt de øvrige skadeservicefirmaer. Selskabet SSG har store underskud og har sagt farvel til ca. 40 medarbejdere. Ingen af de større selskaber har penge til opkøb, så der forventes flere konkurser i branchen.

Brandvæsen

Skadeservice Danmark er gået konkurs

Et af landets største skadeservicefirmaer, Skadeservice Danmark, er gået konkurs. Det sker efter flere år med katastrofalt store underskud, der kulminerede med et minus på 18 mio. kr. i 2013. I april blev Skadeservice Danmark ellers solgt for 80 mio. kr., men tynde ordrebøger har ført til, at selskabet har indgivet konkursbegæring.

Brandvæsen

Nødlidende skadeservicefirma får ny ejer

Efter et katastrofalt 2013 er det nødlidende Skadeservice Danmark blevet solgt. Selskabet tabte sidste år 18 mio. kr. og havde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 25 mio. kr. Nu er selskabet så overtaget af mangemillionæren Birger Kuntkes, mens en af medstifterne kalder det et skoleeksempel på en sund virksomhed, der blev kørt i sænk af en elendig ledelse.

Brandvæsen

Kæmpe regning til skadeservicefirma

En rekordstor erstatning på 20 mio. kr. er blevet konsekvensen af, at skadeservicefirmaet SSG ulovligt har hentet en række nøglemedarbejdere hos konkurrenten ISS Damage Control. I alt hentede SSG ca. 30 medarbejdere fra ISS, og nu har Sø- og Handelsretten konkluderet, at det var en grov overtrædelse af markedsføringsloven.

Brandvæsen

Skadeservice Danmark i overlevelseskamp

Et 2012 og 2013 uden større skybrud og med færre brandskader har sendt Skadeservice Danmark ud i en kamp for overlevelse. Skadeservicefirmaet tabte næsten 11 mio. kr. i 2012, og egenkapitalen i moderselskabet er negativ med hele 79 mio. kr. For at forbedre økonomien er 10 af 14 løsørecentre lukket, og man har sagt farvel til 30 medarbejdere, men alligevel fortæller Skadeservice Danmarks direktør, at selskabet står i en situation, hvor man skal finde ud af, hvordan Skadeservice Danmark skal fortsætte i 2014.

Brandvæsen

ISS sælger skadeservice-virksomhed til kapitalfond

ISS’ skadeserviceaktiviteter i Danmark er blevet solgt til den nystiftede kapitalfond Agilitas, der i alt overtager 54 skadecentre i Danmark, Norge og Finland fra ISS. Aktiviteterne vil blive samlet i et nyt, nordisk selskab under ledelse af den hidtidige direktør for ISS Nordic Damage Control i Norge. Salget sker, fordi ISS ikke længere anser skadeservice for at være en del af koncernens kerneforretning.

Brandvæsen

ISS vil opgive skadeservice

Mens Falck opruster på skadeserviceområdet, så vil markedslederen, ISS, helt opgive sine skadeserviceaktiviteter. ISS anser nemlig ikke længere skadeservice for at være en del af koncernens kerneforretning, og derfor er ISS Skadeservice blevet sat til salg. Indtægterne skal bruges til at nedbringe en kæmpegæld på 28 mia. kr., men indtil videre er det ikke lykkedes at finde en køber.