Autohjælp

Flere forsikringsselskaber skifter leverandør af autohjælp

Fra 1. marts 2023 skal Falck levere autohjælp til forsikringstagerne hos Købstædernes Forsikring. Det er en kontrakt, som Falck overtager fra SOS Dansk Autohjælp. Til gengæld kan Falck ende med at miste en stor kontrakt med Topdanmark, der forhandler med flere mulige leverandører – men angiveligt har fået et særdeles billigt tilbud fra Viking.

Præhospital

Nye udenlandske kontrakter opvejede danske kontrakttab hos Falck

Falck-koncernen fik i 3. kvartal 2022 en vækst i omsætningen på godt 6 pct. Indenfor ambulancetjenesten har især en stor amerikansk kontrakt opvejet den omsætning, som Falck har tabt på de danske regioners hjemtagning af ambulancekørsel. Selv om mandskabsmangel og øgede energiomkostninger trækker i modsat retning, så steg ambulanceforretningens overskud.

Præhospital

Falck har store problemer med ny kæmpe-kontrakt i USA

Falck har store problemer med at leve op til kravene i en ny ambulancekontrakt i den amerikanske storby San Diego. Mandskabsmangel gør, at Falck langt fra leverer det krævede antal driftstimer, og San Diego har allerede pålagt Falck en stor bod. Men frustration over manglende fremgang i Falcks målopfyldelse gør, at bystyret nu har bedt det lokale brandvæsen om at undersøge mulighederne for at hjemtage opgaven.

Præhospital

Mandskabsmangel og høje brændstofpriser presser Falcks indtjening

Udfordringer med at få nok medarbejdere til at bemande ambulancerne i Europa og USA samt stigninger i brændstofpriserne på 40-50 pct. kan tydeligt aflæses på bundlinjen hos Falck. I årets 2. kvartal faldt redningskoncernens driftsoverskud således med 56 mio. kr. og landede på 134 mio. kr. Falcks samlede omsætning steg dog med 4 pct., især som følge af en ny ambulancekontrakt i USA.

Præhospital

Falck: Alle nye personvogne skal være elektriske, og el-ambulance kommer i år

Fremover vil Falck udelukkende anskaffe el-køretøjer, når redningskorpsets 620 personvogne i Danmark skal udskiftes. I første omgang udskiftes 50 sygetransportvogne til el-køretøjer. Man også indenfor andre køretøjskategorier vil Falck teste mulighederne for el-drift. I denne måned indsættes tre Mercedes eVito Tourer autohjælpsvogne, og i år skal en el-ambulance testes i Region Hovedstaden.

Præhospital

Falck starter nyt forsøg med sundhedsdroner i Grønland

Frem mod november 2022 skal Falck og Det Grønlandske Sundhedsvæsen afprøve brugen af droner til at transportere medicin og diagnostiske prøver mellem byer og bygder. Intentionen med projektet er at afsøge, hvordan droner kan styrke sundhedsindsatsen i bygderne, hvor infrastrukturen er en udfordring, og der er langt til nærmeste hospital.

Brandvæsen

Falck Museet på Egeskov indvies i ny version

På mandag slår Falck Museet på Egeskov dørene op for en helt ny udstilling, som viser, hvordan både branchen og sundhedsområdet har udviklet sig igennem hundrede år. Den nye udstilling giver således et billede af Falcks og samfundets udvikling fra 1906, hvor den første redningsstation blev etableret i København, til i dag.

Præhospital

Falck tjente 697 mio. kr. på at frasælge autohjælpsaktiviteter

Frasalget af Falcks autohjælpsaktiviteter i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen blev gennemført i marts efter godkendelse fra konkurrencemyndighederne og det norske finanstilsyn. Det gav Falck en fortjeneste på 697 mio. kr. I årets første kvartal tjente Falck endvidere 200 mio. kr. på COVID-19-testaktiviteterne, som nu er afsluttet.

Præhospital

Falck sender 30 ambulancer til Ukraine, Moldova og Polen

Falck donerer 30 ambulancer til Ukraine og dets nabolande, hvor ambulancerne skal indgå i de lokale beredskaber og håndteringen af tilskadekomne borgere og flygtninge. 60 frivillige brandfolk samt ambulance- og assistancereddere fra Falck kører fredag ambulancerne til Polen, hvor de overdrages til de lokale beredskaber.