Præhospital

Nyt nordjysk ambulance-setup: Økonomien ser ud til at holde

Sidste år hjemtog Region Nordjylland 60 pct. af ambulancekørslen, mens de sidste 40 pct. overgik til den nye operatør PreMed. De økonomiske forudsætninger bag det nye setup ser ud til at holde, og faktisk har regionen brugt 5 mio. kr. mindre end ventet. Leje af ambulancestationerne er dog blevet dyrere, men har placerer regionen størstedelen af ansvaret hos Falck, der også kritiseres for en dårlig varetagelse af rollen som udlejer af stationerne.

Præhospital

Falcks amerikanske prestigeprojekt er i dyb krise

En kæmpe ambulancekontrakt med den amerikanske storby San Diego har udviklet sig til lidt af et mareridt for Falck. Mangel på ambulancefolk gør, at Falck ikke kan leve op til kontraktens krav, og det har indtil videre kostet det danske redningskoncern over 20 mio. kr. i bod. Nu vil San Diego ændre kontrakten, så byen selv overtaget ansvaret for at administrere ambulancekørslen – og kan indgå kontrakter med Falcks konkurrenter.

Brandvæsen

Nordjyllands Beredskab vil lade Falck-kontrakt løbe til udgangen af 2027

I 2018 indgik Nordjyllands Beredskab og Falck en ny kontrakt om driften af 32 nordjyske brandstationer. Kontrakten er 10-årig, men med en mulighed for opsigelse efter otte år. Begge parter er imidlertid interesserede i at fortsætte samarbejdet efter de otte år, så nu lægges der op til, at beredskabet tilkendegiver, at man har til hensigt at lade kontrakten fortsætte frem til udløbet pr. 31. december 2027.

Præhospital

Falck skal levere rejseassistance til kunder hos forsikringsselskabet If

Falck skal fremover levere medicinsk assistance og rejseassistance til forsikringsselskabet Ifs kunder i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Kontrakten er indgået mellem If og Falck Global Assistance, som indtil for kort tid siden var på Falcks liste over forretningsområder, der var til salg – men som nu er blevet ændret til at være et almindeligt forretningsområde hos Falck.

Præhospital

Første el-ambulance sættes nu i drift

Tirsdag bliver Danmarks første el-ambulance sat i drift. Der er tale om en Mercedes Benz e-Vito Tourer L3, der som et forsøg skal rykke ud fra Falcks nye station i Københavns Sydhavn. Erfaringerne med el-ambulancen skal være med til at afklare, hvordan el-ambulancer fremadrettet kan blive en del af ambulancedriften – hvilket dog først ventes at ske om 3-4 år.

Autohjælp

Viking overtager stor autohjælpskontrakt fra Falck

Efter længere tids usikkerhed har Topdanmark nu besluttet, at Viking fra 1. maj 2023 overtager opgaven med at levere autohjælp til forsikringsselskabets kunder. Med over 60.000 kunder, der bruger vejhjælpen årligt, er der tale om en af de største autohjælpskontrakter i Danmark, og det er en kontrakt, som Falck har haft siden 2009.

Autohjælp

Flere forsikringsselskaber skifter leverandør af autohjælp

Fra 1. marts 2023 skal Falck levere autohjælp til forsikringstagerne hos Købstædernes Forsikring. Det er en kontrakt, som Falck overtager fra SOS Dansk Autohjælp. Til gengæld kan Falck ende med at miste en stor kontrakt med Topdanmark, der forhandler med flere mulige leverandører – men angiveligt har fået et særdeles billigt tilbud fra Viking.

Præhospital

Nye udenlandske kontrakter opvejede danske kontrakttab hos Falck

Falck-koncernen fik i 3. kvartal 2022 en vækst i omsætningen på godt 6 pct. Indenfor ambulancetjenesten har især en stor amerikansk kontrakt opvejet den omsætning, som Falck har tabt på de danske regioners hjemtagning af ambulancekørsel. Selv om mandskabsmangel og øgede energiomkostninger trækker i modsat retning, så steg ambulanceforretningens overskud.

Præhospital

Falck har store problemer med ny kæmpe-kontrakt i USA

Falck har store problemer med at leve op til kravene i en ny ambulancekontrakt i den amerikanske storby San Diego. Mandskabsmangel gør, at Falck langt fra leverer det krævede antal driftstimer, og San Diego har allerede pålagt Falck en stor bod. Men frustration over manglende fremgang i Falcks målopfyldelse gør, at bystyret nu har bedt det lokale brandvæsen om at undersøge mulighederne for at hjemtage opgaven.