Redder i livsfare under øvelse

Arkivfoto

En 32-årig redderelev fra Falck i Køge var i livsfare under en storstilet redningsøvelse på Roskilde Fjord den 14. maj, skriver Roskilde Dagblad. Øvelsens formål var at træne samarbejdet mellem flere forskellige beredskaber under de sværest tænkelige betingelser. Scenariet var, at der udbrød brand på et restaurationsskib, og redderen fungerede som figurant, som sammen med andre – iført overlevelsesdragt – skulle opholde sig i vandet for at blive reddet.

Men den redningshelikopter, som skulle have deltaget i øvelsen, måtte pludselig sendes afsted til en redningsaktion på Bornholm, og der kom ingen redningsbåd, for den var blevet udsat for hærværk i forbindelse med et indbrud i Roskilde Brandvæsens garage, hvor en del af bådens computerudstyr var blevet stjålet. Derfor kom hverken båden eller den ene af Roskilde Brandvæsens to vandscootere i aktion under øvelsen, og redningsmandskabet måtte improvisere og tilkalde kolleger, som havde lystbåde, der kunne bruges til evakuere skibets passagerer.

Redderens overlevelsesdragt viste sig endvidere at være utæt, og resultatet var at han efter opholdet i det holde vand havde en legemstemperatur på 32 grader. En legemstemperatur mellem 28 og 32 grader er livstruende, men han slap uden mén.

Annonce