Slagelse Kommune overvejer at forlade Vestsjællands Brandvæsen

Google Maps
Brandstationen i Slagelse. Arkivfoto

Endnu en kommune overvejer nu at forlade en af de nye beredskabsenheder. Denne gang er det Slagelse Kommune, hvor der ikke umiddelbart lader til at være et politisk flertal for tilslutningen til Vestsjællands Brandvæsen. Det er især udsigten til, at Slagelse får en ekstraregning på 10 mio. kr. frem mod 2018, som får de lokale politikere til at overveje at trække i nødbremsen.

Normalt ville man forvente, at en omfattende sammenlægning af beredskaber ville resultere i en besparelse. Men Slagelse Kommune skal efter en tilslutning til Vestsjællands Brandvæsen betale 3,8 mio. kr. ekstra i 2016 og derefter 2,8 mio. kr. i 2017 og 2018. Og denne ekstraregning har fået politikerne i kommunens økonomiudvalg til at bestille et notat om konsekvenserne, hvis Slagelse Kommune udtræder af Vestsjællands Brandvæsen.

Da økonomiudvalget skulle tage stilling til økonomien i Vestsjællands Brandvæsen, valgte politikerne at videresende sagen til det lokale byråd uden den sædvanlige anbefaling. Og det er på nuværende tidspunkt usikkert, om borgmester Stén Knuth vil kunne samle et flertal, når sagen mandag behandles af byrådet.

”Det er ret dramatisk, og det er da bestemt heller ikke det jeg ønsker. Men jeg må konstatere, at der ikke er nogen garanti for, at der vil være flertal for beslutningen omkring det nye brandvæsens budget på byrådsmødet mandag”, siger borgmester Stén Knuth til Sjællandske.

Tidligere har Tårnby, Sønderborg og Helsingør kommuner valgt at forlade en af de nye beredskabsenheder.

Annonce