Vil have antallet af beredskaber i Region Hovedstaden reduceret fra fem til tre

Hvis det står til de 29 kommuner i Region Hovedstaden, så skal der fremover være fem beredskabsenheder i regionen. Men nu presser kommunernes samarbejdsforum, Kommunekontaktrådet, på for, at kommunerne genoptager overvejelserne, så antallet af beredskabsenheder kan reduceres til tre.

Formandskabet for Kommunekontaktrådet i Region Hovedstaden, borgmestrene Steen Christiansen og John Engelhardt, har udarbejdet et aktuelt øjebliksbillede til KL. Heraf fremgår det, at de 29 kommuner i regionen har fundet sammen i følgende beredskabsenheder:

  • Nordsjælland Øst: Allerød, Helsingør, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal kommuner
  • Nordsjælland Vest: Gribskov, Hillerød, Halsnæs, Frederikssund, Furesø og Egedal kommuner
  • Tidligere KBH’s Amt Nordøst: Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Herlev og Ballerup kommuner
  • Tidligere KBH’s Amt Sydvest: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk, Dragør og Tårnby kommuner
  • København og Frederiksberg kommuner
  • Bornholms Regionskommune (der forventes at få særstatus)

Med aftalen om kommunernes økonomi for 2015 er det besluttet at reducere de 87 kommunale beredskabsenheder til maximalt 20 pr. 1. januar 2016. Som led heri nedreguleres det kommunale bloktilskud med 50 mio. kr. i 2015 og 75 mio. kr. i 2016 og frem. Herudover er regeringen og KL enige om, at det vil være muligt at frigøre yderligere 100 mio. kr. i 2015 og frem.

I Kommunekontraktrådet for Region Hovedstaden er det netop blevet besluttet, at kommunerne skal bidrage til, at målet om 20 beredskabsenheder på landsplan opnås. Derfor opfordrer Kommunekontaktrådet nu til, at kommunerne ”holder dørene åbne”, hvis flere kommuner ønsker at indgå i et samarbejde. Kommunekontaktrådet henviser til, at det er KL’s forventning, at regeringen vil gribe ind, såfremt kommunerne ikke selv får reduceret de 87 beredskabsenheder til maksimalt 20.

Annonce