Borger hyldet for helteindsats under brand

På billedet ses Yusuf og politidirektør Jens-Christian Bülow.

I dag har Nordsjællands Politi uddelt dusører til borgere, der i løbet af det forgangne år har stået bag heltemodige indsatser politikredsen. En af de borgere var den 52-årige Yusuf, hvis indsats højst sandsynlig er årsagen til, at en anden borger stadig har livet i behold efter en brand sidste år.

I november 2015 var Yusuf på vej hjem fra sit arbejde som hjemmehjælper, da han opdagede røg uden for en opgang i Ordrup Vænge i Charlottenlund. Yusuf stoppede op for at undersøge situationen nærmere og kunne hurtigt konstatere, at der var noget grueligt galt, fortæller Nordsjællands Politi.

Yusuf fandt frem til lejligheden, hvorfra røgen kom, og han prøvede med det samme at komme i kontakt med eventuelle personer i lejligheden. Der var dog ingen, der reagerede, da han bankede på, og hoveddøren var låst. Yusuf løb derfor tilbage til sin arbejdsplads, hvor han vidste, der var en nøgle til lejligheden, idet lejlighedens beboer nogle gange fik en hjemmehjælper på besøg.

Da Yusuf kom tilbage og fik låst op, blev han mødt af en tyk røg, og det var derfor umuligt at se, om der befandt sig nogen i lejligheden. Yusuf kendte imidlertid lejlighedens beboer gennem sit job og vidste af den grund, at beboeren ofte var hjemme.

Han begyndte at råbe beboerens navn, men der blev ikke svaret. Yusuf gik længere ind i den røgfyldte lejlighed for at undersøge, om beboeren befandt sig derinde. Luften var fyldt med tyk røg, og han måtte af den årsag ud og sunde sig og trække luft efter at have kigget i den første del af lejligheden.

Efter at have fået pusten tilbage kastede Yusuf sig endnu en gang ind i den røgfyldte lejlighed, men anden gang fandt han heller ikke beboeren. Men branden var jo formentlig ikke begyndt af sig selv, tænkte Yusuf, mens han var ude og trække luft for anden gang. Der måtte være nogen derinde.

Tredje gang fik han kæmpet sig endnu længere ind i lejligheden, hvor han til sidst fandt lejlighedens beboer. Beboeren var stærkt afkræftet, og Yusuf måtte bruge alle sine kræfter for at trække beboeren ud af lejligheden og videre ud i den friske luft.

Det er både politiets, brandvæsnets og ambulancepersonalets opfattelse, at Yusufs resolutte og modige handling var medvirkende til, at et menneskeliv blev reddet en sen eftermiddag i november 2015, og derfor modtog han i dag en dusør for sin gerning.

 

Annonce