Kommuner må selv betale udgifter til Rigspolitiets strandnummer-projekt

Ved drukneulykker ved de danske kyster er det ofte svært at angive nøjagtigt, hvor ulykken er sket, og det giver problemer ved alarmeringen. Derfor har Rigspolitiet igangsat et landsdækkende projekt, hvor der er udviklet et særligt strandnummersystem. Som led i projektet får hver strand sit eget unikke nummer, der består af et bogstav og et trecifret tal. Men selv om det er Rigspolitiet – og dermed staten – som står i spidsen for projektet, så må kommunerne selv betale for at få opsat skilte med strandnumrene.

De nye strandnumre vil kunne ses på grønne skilte, der placeres på selve stranden, ved nedkørsler eller stier til stranden og andre synlige steder, for eksempel ved redningsposter og informations- og sikkerhedsskilte. Ideen er så, at anmelderne ved alarmering oplyser strandnummeret, og så har beredskabet langt lettere ved at finde frem til ulykkesstedet.

Imidlertid bliver det de enkelte kommuner, som selv skal betale udgifterne til at få opsat strandskiltene. Det har fået KL til at skrive til kommunerne og gøre opmærksom på, at projektet er ufinansieret – og at kommunernes deltagelse i projektet derfor dels er frivillig, dels er for egen regning.

Annonce