Danmark og Sverige enige om at styrke politisamarbejdet i Øresundsregionen

Statsminister Mette Frederiksen har tirsdag holdt møde med den svenske statsminister Stefan Löfven i Stockholm. På dagsordenen var styrket politisamarbejde om at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet og aktuelle EU-spørgsmål. De to statsministre er enige om et styrket politisamarbejde for at øge trygheden på begge sider af Øresund.

Statsministrene har aftalt, at der skal nedsættes et såkaldt Joint Analysis Team med henblik på at styrke politisamarbejdet om informationsudveksling og efterretningsanalyse, som kan danne grundlag for konkrete efterforskninger og operative indsatser i både Danmark og Sverige.

”Tryghed for borgerne er en kerneprioritet for regeringen. Vi vil ikke acceptere, at organiserede kriminelle bevæger sig over Øresund – hverken den ene eller anden retning. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi i dag har besluttet at styrke vores samarbejde om bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet med etableringen af et såkaldt Joint Analysis Team. Samarbejdet er centralt i forhold til regeringens bestræbelser på en bedre beskyttelse af grænsen mellem Danmark og Sverige til gavn for kriminalitetsbekæmpelsen på begge sider af Øresund”, siger statsminister Mette Frederiksen.

”Kriminaliteten er et grænseoverskridende problem, og vi må løse det sammen. Nu styrker vi samarbejdet for at øge trygheden i begge lande. Vi skal fortsat bekæmpe den organiserede kriminalitet, og den svenske regering er fastbesluttet på at anvende alle værktøjer i den demokratiske værktøjskasse for, at det sker”, siger den svenske statsminister, Stefan Löfven.

Annonce