Præhospital

Sverige har også fået sin første el-ambulance

I februar satte Falck den første el-ambulance i Danmark i drift. Næsten samtidig fik Sverige også sin første el-ambulance, der – ligesom den danske udgave – er opbygget på et Mercedes-Benz eVito chassis. Ambulancen er indsat af ambulanceoperatøren Samariten, der er kendt for et kortvarigt eventyr på det danske ambulancemarked.

Brandvæsen

Falck-droner skal skabe overblik ved trafikulykker

Falck har indgået en kontrakt med Trafikverket i Stockholm om, at droner fremover skal bruges til at skabe et hurtigere realtidsoverblik over trafikken, når der sker trafikulykker. Målet er at mindske risikoen for kødannelse og intens trafikbelastning. Ved at gøre det lettere at omdirigere trafikken, kan man undgå unødigt tidsspilde for bilisterne – og reducere CO2-udledningen fra biler, der holder i kø på vejene.

Præhospital

Falck har vundet ét og tabt ét svensk ambulanceudbud

Falck skal fortsat drive en del af ambulancetjenesten i den svenske Region Östergötland, mens redningskoncernen har mistet opgaven i Region Gotland. Det er resultatet af to udbudsrunder. I Region Östergötland vandt Samariten det andet distrikt, hvor virksomheden PreMedic i dag har opgaven, og i Region Gotland var det også Samariten, som løb af med sejren.

Præhospital

Minister: Ambulancer skal kunne passere grænsen ”relativt hurtigt”

På grund af COVID-19-pandemien har Danmark indført indrejserestriktioner. Det har flere gange ført til, at skånske ambulancer er blevet stoppet undervejs til Bornholm og på vej over Øresundsbroen. Ambulancerne fik til sidst lov til at passere, men det tog lang tid, og mange personer måtte involveres. Justitsministeren vil dog kun love, at ambulancer fremover får lov til at passere grænsen ”relativt hurtigt”.

Præhospital

Corona-virus: Læge fra svensk akutlægebil er i respirator

I Sverige er ambulancetjenesten i hovedstaden Stockholm hårdt ramt af corona-virussen. Omkring 10 pct. af medarbejderne i ambulancetjenesten er enten sygemeldte eller i karantæne. Flere medarbejdere fra Stockholms akutlægebiler er endvidere konstateret syge med COVID-19, og ifølge svenske medier er en akutlæge alvorligt syg og lagt i respirator.