Hædret for forsøg på at redde drabsoffer

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

En kvinde og hendes ufødte barn mistede i november 2022 livet som følge af et voldsomt knivoverfald i Holbæk. Gerningsmanden – en 25-årige mand – blev senere idømt 16 års fængsel for drab. I sidste uge fik Dilinur en dusør fra Midt- og Vestsjællands Politi for hendes forsøg på at stoppe overfaldet på kvinden.

Den 3. november 2022 kl. 23 forlod Dilinur det plejecenter i Holbæk, hvor hun arbejder. Hun havde lige fået fri fra arbejde og var på vej hen til sin bil på parkeringspladsen, da hun hørte en dyttende bil og skrig tæt på.

Dilinur løb straks hen for at se, om nogen havde behov for hjælp, og hun genkendte hurtigt bilen – den tilhørte hendes gravide kollega, som også lige havde fået fri fra arbejde.

En mand lå hen over kollegaen, og Dilinur greb straks fat i mandens jakke og trak ham bagud, mens hun råbte, at han skulle stoppe. Manden steg ud af bilen og vendte sig om mod Dilinur med en stor, blodig kniv i sin hånd. Så hun flygtede væk fra manden tilbage ind på plejecentret, hvor hun ringede 112 og slog alarm.

Både kvinden i bilen og hendes ufødte barn mistede livet som følge af det voldsomme knivoverfald. Gerningsmanden – en 25-årige mand – blev senere idømt 16 års fængsel for drab.

Dilinur var den 11. december 2023 inviteret ind på politistationen i Roskilde, hvor hun blev tildelt en dusør på 1.000 kr. af politidirektør Jørgen Bergen Skov som en påskønnelse fra politiet af den store indsats, hun gjorde, i sit forsøg på at redde sin kollegas liv.

Annonce