Belønning for livreddende førstehjælp og forhindring af selvmord

Foto: Østjyllands Politi

Otte af hverdagens helte har fået en belønning i form af en dusør fra Østjyllands Politi. Med belønningen har politiet ønsket at anerkende, at borgerne har været både handlekraftige og modige i situationer, hvor deres medborgere har haft brug for hjælp. Politiet benytter dog også lejligheden til at understrege, at det i nødsituationer altid er vigtigt at tænke på sin egen sikkerhed først.

Blandt dusørmodtagerne var Michael og John fra Fyn og Nordjylland, der ved en færdselsulykke sidste år på Østjyske Motorvej ved Sdr. Borup ydede god førstehjælp til en mand, som havde alvorlige skader og blødte kraftigt. Michael og John fik lagt et knebelpres for at standse blødningen, og det var med til at redde mandens liv.

Derudover takkede Østjyllands Politi Maria fra Aarhus, som sidste år hjalp en psykisk påvirket ung pige, som var på vej ud på letbaneskinnerne i Aarhus. Med politiet i røret forsøgte Maria at berolige pigen, og hun fik råbt op, så letbaneføreren nåede at stoppe i tide.

Østjyllands Politi takkede også aarhusianske Dennis, som på egen hånd reddede en livløs mand op fra havnebassinet på Aarhus Ø en kold novemberaften tilbage i 2019. Manden overlevede desværre ikke, på trods af Dennis’ flotte indsats.

”Endnu en gang kæmpestor tak til alle otte dusørmodtagere. Vi sætter enormt stor pris på, når I borgere tager jer af hinanden og griber ind, hvor I kan. Vi håber disse historier kan inspirere andre, der kommer til at stå i lignende situationer, men husk, at det selvfølgelig altid er vigtigt at tænke på sin egen sikkerhed først”, lyder det fra Østjyllands Politi.

Annonce