To fiskere hædret for at redde kollega fra druknedøden

Foto: Nordjyllands Politi

Bjarne og Allan glemmer næppe den lørdag morgen i april, som startede helt almindeligt, men hvor de i fællesskab endte med at afgøre liv og død. De to fiskere fik ved en flot indsats reddet en kollega, som lå med hovedet under vand. Det fik de i sidste uge en dusør for fra Nordjyllands Politi.

De to fiskere befandt sig i farvandet ud for Østerby havn på Læsø, hvor de var i færd med at røgte deres fiskegarn. Da de var færdige og satte kurs mod havnen, bemærkede de en båd, der lå stille. Der var ingen personer at se ombord eller i nærheden.

Derfor ændrede de to fiskere kurs og sejlede hen mod båden; der måtte være noget galt, tænkte de. Og det var der. Ca. 50 meter fra båden opdagede Bjarne og Allan en livløs person, der lå på ryggen i vandet med hovedet under vand.

Gav livreddende førstehjælp

De to fiskere fik resolut hevet den livløse fisker ombord. Allan ringede 112 og satte straks kurs mod havnen, mens Bjarne begyndte livreddende førstehjælp. Undervejs kom den forulykkede fisker flere gange til bevidsthed. Da de nåede i havn, var personale fra redningsstationen og Falck ankommet – klar til at tage over.

Med deres flotte indsats reddede Bjarne og Allan livet for den forulykkede fisker. Derfor besluttede Nordjyllands Politi at påskønne deres handlinger med en dusør, som politiet overrakte i byrådssalen i Byrum i sidste uge.

Annonce