29-årig mand sigtet: Kørte efter ambulance med 140 km/t

En 29-årig mand er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven, efter at han søndag eftermiddag fulgte tæt efter en ambulance, der kørte med udrykning. Episoden fandt sted ved Odense, og manden blev fotograferet af en patruljevogn fra Fyns Politi. Hans forklaring til politiet var, at det var ”belejligt” at følge ambulancen i den tætte trafik.

Søndag kl. 15.42 fik Fyns Politi en anmeldelse fra en ambulance med udrykning, som kørte fra Kolding mod Odense. Ambulancen blev fulgt tæt af en personbil, som kørte lige i slipstrømmen med en hastighed på mellem 140 og 150 km/t.

”Den slags hændelse sker af og til, men oftest er bilen væk inden politiet når frem. Og normalt er beviserne er ikke gode nok, når ambulancepersonalet står alene med bevisbyrden. En 29-årig mand var i dag ikke så heldig, idet politiet havde en Providavogn i området, som fik målt og filmet overtrædelsen”, oplyser vagthavende hos Fyns Politi.

Manden er sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at køre for stærkt og for tæt på ambulancen. Filmen skal nu nærstuderes, inden sigtelsen bliver helt præcis. Mandens forklaring var, at det var belejligt at følge efter ambulancen i den tætte trafik, for at han også kunne komme hurtigere frem.

Der venter nu et retslig efterspil. Alt afhængigt af undersøgelsens resultat, kan bøde, klip og eventuelt betinget frakendelse af kørekortet komme på tale.

Annonce