Brandvæsen

Leder på brandstation anholdt for op til 40 påsatte naturbrande

En ledende medarbejder på brandstationen i Egtved er blevet anholdt og sigtet for at stå bag omkring 40 påsatte naturbrande i lokalområdet. Alle brande er blevet slukket uden hverken personskade eller bygningsskade, men risikoen for spredning har været meget høj. Derfor valgte byretten også at varetægtsfængsle manden i fire uger. Brandstationen blev tirsdag ransaget. (Opdateret).

Præhospital

Frifundet for ulykke under udrykningskørsel

Ambulanceredder Bruno Dante Martiri blev tirsdag frifundet for overtrædelse af færdselslovgivningen i forbindelse med en ulykke i november 2021, hvor den ambulance, som han var fører af, blev påkørt af en bilist. Anklagemyndigheden havde krævet betinget frakendelse af førerretten i tre år samt en bøde på 2.500 kr.

Præhospital

To personer tiltalt for at affyre fyrværkeri mod ambulance

Det var ifølge anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi til fare for i alt tre personers liv og førlighed, da der sidste år blev affyret flere skud fra et bomberør mod og i nærheden af en ambulance. Anklagemyndigheden har vurderet, at der i den konkrete situation opstod en nærliggende fare for to ambulancereddere samt en patients liv eller førlighed, hvilket en 20-årig og en 17-årig mand nu er blevet tiltalt for. Sagen skal om en uges tid behandles i byretten.

Præhospital

17-årig anholdt efter skud med bomberør mod ambulance

En 17-årig mand fra Videbæk blev torsdag aften anholdt, efter at han fra en bil havde affyret et bomberør mod en ambulance, der var på vej til hospitalet med en patient. Ambulancen måtte foretage en nødopbremsning, da fyrværkeriet eksploderede mod forruden. Senere på aftenen kunne politiet imidlertid anholde den 17-årige, der nu er sigtet for at bringe andres liv eller førlighed i fare.