Politi

Politiet efterlyser episoder med falsk politibil

En eftermiddag op til påske blev en 51-årig mand fra Vestsjælland anholdt på motorvejen ved Holbæk. Det skete efter at han havde anvendt et blåt blink på sin bil, en Rød Dacia Logan personbil. Manden er nu blevet sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, men politiet mener, at der kan have været flere episoder – så nu efterlyser de vidner.

Politi

Debat: Transportministeren har glemt det vigtige budskab om udrykningskørsel

I maj 2023 var ambulanceredderne Kenneth Niebuhr Sejersbøl og Bruno Dante Martiri til møde med transportministeren om problemstillingen med brand- og redningsfolk, der sigtes, når der er sket et færdselsuheld under udrykningskørsel. Reddernes budskab var, at ulykker, hvor der kun sker materiel skade, bør behandles som en forsikringsskade – ikke som en straffesag. Men det budskab har ministeren tilsyneladende glemt, skriver redderne i dette debatindlæg.

Autohjælp

Straffesag mod Falck efter to alvorlige ulykker med tavlevogne

Falck har overtrådt arbejdsmiljøloven i forbindelse med to alvorlige ulykker med tavlevogne, der kostede en redder livet og kvæstede en anden. Det mener anklagemyndigheden, som nu har rejst tiltale mod Falck med påstand om bødestraf. Ifølge anklagemyndigheden havde Falck ikke sikret, at arbejdet blev planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Brandvæsen

Anholdt for at skubbe til brandmand under indsats

Natten til onsdag rykkede Østjyllands Brandvæsen og politiet ud til en adresse på Gøteborg Allé i Aarhus N, hvor der angiveligt var udbrudt brand i en mikrobølgeovn. Husets 24-årige beboer skabte imidlertid så store problemer for brandvæsenet, at han blev bedt om at gå ud. I stedet valgte han at skubbe en brandmand i brystet. Derefter blev han anholdt for vold mod tjenestemand – og senere også for brandstiftelse.

Brandvæsen

Brandstationsleder fik skærpet straf for påsatte brande

Den tidligere leder af brandstationen i Egtved er ved Vestre Landsret blevet idømt fire års fængsel for at have påsat 55 brande i lokalområdet. Der var tale om en ankesag, efter at han tidligere på året blev straffet med tre års fængsel ved byretten i Kolding. Landsretten valgte at skærpe straffen, fordi der efter rettens vurdering forelå særligt skærpende omstændigheder.

Brandvæsen

Brandvæsen politianmelder genbrugsvirksomhed efter storbrand

I sidste måned blev genbrugsvirksomheden Solum i Roskilde hærget af en voldsom brand i de store mængder biomasse, som virksomheden opbevarede. Nu har Roskilde Brandvæsen så valgt at anmelde virksomheden til politiet for en række overtrædelser af reglerne om brandsikkerhed. Brandvæsenet kritiserer blandt andet, at virksomhedens medarbejdere ikke handlede korrekt, da branden opstod.

Google Streetview
Brandvæsen

Stjal brandkøretøj med bådtrailer

11 minutter. Så lang tid nåede en 36-årig mand søndag at sidde bag rattet i et brandkøretøj med bådtrailer, som han havde stjålet på Thisted Havn. Den 36-årige var påvirket af både narko og spiritus, da han stjal køretøjet, som holdt på havnen, mens brandfolkene fra Nordjyllands Beredskab var på en anden opgave. En hjælpsom borger sørgede dog for, at den 36-årige hurtigt blev pågrebet.

Præhospital

Politijagt efter at ambulance forsvandt fra Falck-station

Flere politipatruljer blev onsdag eftermiddag alarmeret, efter at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kl. 15 fik en anmeldelse om, at en ukendt mand netop havde stjålet en ambulance fra Falck-stationen i Nakskov og nu var på vej nordpå. Ambulancen – der dog ikke kørte med udrykning – blev standset i Nørreballe, men føreren blev noget overrasket over postyret.

Politi

Politiet: Bilister blæste på færdselssikkerheden for at få et godt foto af uheld

Mange bilister fik onsdag et klip i kørekortet og en bøde, fordi de sad bag rattet og filmede et færdselsuheld på Vestmotorvejen ved Bjæverskov. Ved uheldet var en 56 tons tung lastbil væltet ned i grøften og havde nedlagt autoværnet. Men mange forbipasserende i den modsatte bane blev fristet til at hive mobiltelefonen frem og filme eller fotografere det opsigtsvækkende uheld.