Præhospital

Ambulanceredder frifundet for uagtsomt manddrab

Der var ikke tale om uagtsomt manddrab, da en akutlægebil med en 45-årig ambulanceredder bag rattet påkørte en personbil, hvorved en 63-årig mand fra Esbjerg afgik ved døden. Det fastslog en domsmandsret ved Retten i Esbjerg i dag. Ambulanceredderen blev frifundet for tiltalen om uagtsomt manddrab, men anklagemyndigheden overvejer nu, om dommen skal ankes.

Brandvæsen

Politiet går ind i sag om fund af kemikalier og fyrværkeri hos brandvæsen

Midt- og Vestsjællands Politi vil nu vurdere, om der er grundlag for en straffesag, efter at politiet tirsdag fik en anmeldelse om, at der hos Vestsjællands Brandvæsen i Kalundborg var fundet en større mængde af opmagasinerede kemikalier og fyrværkerieffekter. Materialet – herunder op mod 4 tons fyrværkeri – er tilsyneladende blevet samlet sammen gennem nogen tid som led i beredskabets daglige arbejde, men er ikke blevet bortskaffet løbende.

Præhospital

Sigtet for at køre i slipstrømmen af en ambulance

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik mandag eftermiddag en anmeldelse fra en ambulancefører, der kørte på Vestmotorvejen mellem Ringsted og Slagelse med en patient, som skulle til behandling. Ambulancen kørte med udrykning og høj hastighed, og på et tidspunkt bemærkede redderen, at der fulgte en bil efter ambulancen med meget kort afstand og nærmest klæbede til ambulancen.

Brandvæsen

Leder på brandstation anholdt for op til 40 påsatte naturbrande

En ledende medarbejder på brandstationen i Egtved er blevet anholdt og sigtet for at stå bag omkring 40 påsatte naturbrande i lokalområdet. Alle brande er blevet slukket uden hverken personskade eller bygningsskade, men risikoen for spredning har været meget høj. Derfor valgte byretten også at varetægtsfængsle manden i fire uger. Brandstationen blev tirsdag ransaget. (Opdateret).

Præhospital

Frifundet for ulykke under udrykningskørsel

Ambulanceredder Bruno Dante Martiri blev tirsdag frifundet for overtrædelse af færdselslovgivningen i forbindelse med en ulykke i november 2021, hvor den ambulance, som han var fører af, blev påkørt af en bilist. Anklagemyndigheden havde krævet betinget frakendelse af førerretten i tre år samt en bøde på 2.500 kr.