Præhospital

17-årig anholdt efter skud med bomberør mod ambulance

En 17-årig mand fra Videbæk blev torsdag aften anholdt, efter at han fra en bil havde affyret et bomberør mod en ambulance, der var på vej til hospitalet med en patient. Ambulancen måtte foretage en nødopbremsning, da fyrværkeriet eksploderede mod forruden. Senere på aftenen kunne politiet imidlertid anholde den 17-årige, der nu er sigtet for at bringe andres liv eller førlighed i fare.

Politi

23-årig varetægtsfængslet efter dødstrusler ved 112-opkald

En 23-årig mand fra Aalborg er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete, efter at politiet var blevet tilkaldt, fordi den 23-årige tirsdag ringede 112 og truede med at slå den sundhedsfaglige visitator på AMK-vagtcentralen ihjel, hvis der ikke blev sendt en ambulance. Da politiet havde lokaliseret manden, slog han endvidere en politibetjent i hovedet med knyttet hånd.

Præhospital

Truede ambulancereddere med pistollignende genstand

Onsdag kl. 18.10 fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra personalet på en ambulance om, at en mand havde truet dem med en pistollignende genstand, da de ankom til et hus på Saltbækvej i Kalundborg. Ud fra politiets forudgående kendskab til den 47-årige mandlige beboer i huset, tog politiet alle forholdsregler og mødte talstærkt frem.

Politi

Stort alarmfirma politianmeldt for at lyve om indbrud

Alarmfirmaet Verisure – der blandt andet sælger tyverialarmer under varemærket Falck Alarm – er blevet meldt til politiet for vildledning. Det er Forbrugerombudsmanden, som har indgivet politianmeldelsen, og baggrunden er blandt andet, at Verisure har løjet overfor potentielle kunder ved at fortælle, at der havde været mange indbrud i deres lokalområde.

Præhospital

16-årig sigtet for spritkørsel – var ved at ramme ambulanceredder

Et færdselsuheld ved Hornslet søndag eftermiddag førte til anholdelsen af en 16-årig dreng. Mens politi og ambulancereddere arbejdede på stedet, kom en varevogn med den 16-årige bag rattet kørende i høj fart. En redder gjorde tegn til, at bilisten skulle sænke farten, men han fortsatte og kørte så tæt forbi ambulancen, at redderen måtte springe til side for ikke at blive ramt.

Brandvæsen

112-fotograf dømt for brandstiftelse

En 112-fotograf fra firmaet Øxenholt Foto var hurtigt på plads, da et kolonihavehus i Grenaa i april blev hærget af en voldsom brand. Og det var ikke så underligt – han havde nemlig selv påsat branden. Ifølge en medgerningsmand blev branden påsat, for at 112-fotografen kunne tage billeder, der skulle sælges til medierne. Han er nu blevet idømt 10 måneders fængsel.