Politibetjent anmelder kollega i sag om fartbøde til redningsmand

Foto: Rigspolitiet

Det vakte en del opsigt, da en redningsmand fra Kystredningstjenesten i Hanstholm sidste år fik en fartbøde, fordi han overskred hastighedsgrænserne, da han var på vej til en melding om ”mand overbord” i Nordsøen. Nu har sagen så taget en ny drejning, idet en politibetjent har anmeldt den færdselsbetjent, som gav bøden.

Sagen startede den 29. november 2022, hvor redningsmand Jonas Kjær fra Kystredningstjenesten blev stoppet af politiet, mens han var på vej til redningsstationen i Hanstholm. Han var blevet alarmeret til en melding om mand overbord i Nordsøen, men en færdselsbetjent noterede ham for at have kørt 86 km/t i en byzone.

Nu har en politibetjent så indgivet en anmeldelse af den færdselsbetjent, som stoppede Jonas Kjær. Politibetjenten fortæller til Nordjyske Medier, at anmeldelsen skyldes oplysninger om, at redningsbåden i Hanstholm fik sin afgang forsinket med 6-7 minutter, fordi Jonas Kjær blev tilsvarende forsinket. Politibetjenten anerkender, at bøden muligvis var berettiget, men han mener, at færdselsbetjenten burde have taget højde for den særlige situation og i første omgang bare have taget et billede af Jonas Kjærs kørekort og bil. Dermed ville forsinkelsen efter politibetjentens vurdering være blevet reduceret til omkring 20 sekunder.

Politibetjenten anfører i anmeldelsen, at han ønsker belyst, om færdselsbetjenten agerede ulovligt eller kritisabelt. I første omgang blev anmeldelsen indgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), men ifølge Nordjyske Medier er anmeldelsen blevet videresendt til Midt- og Vestjyllands Politi, som nu skal behandle den.

Annonce