Falck overtager Responce

Den tredjestørste aktør på det danske marked for ambulancekørsel, jyske Responce, kaster nu håndklædet i ringen og lader sig overtage af Falck. Ifølge Responces direktør og ejer er priserne på ambulancekørsel blevet urealistisk lave – og et salg til Falck er dermed nødvendig for at sikre Responces overlevelse på langt sigt. Med opkøbet bevarer Falck ambulancekørsel i Syddanmark.

Responce udfører ambulancetjeneste for Region Midtjylland i Horsens-området og vandt for nyligt ambulanceudbuddet i Trekantområdet i Region Syddanmark.

”Efter de seneste udbudsrunder er prisniveauet på ambulancemarkedet i Danmark generelt presset i bund af nogle leverandører og set med mine øjne urealistiske i det lange løb. Jeg mener, at Responces overlevelse på langt sigt bedst sikres ved, at Falck fører selskabet videre. Vi har verdens bedste ambulancetjeneste i Danmark, den skal vi værne om”, siger Michael Kjær Sørensen, der er ejer og grundlægger af Responce.

Han fremhæver desuden, at han gennem næsten syv års intenst arbejde med ambulanceområdet har lært, hvad en professionel ambulancetjeneste i Danmark koster, og hvad det kræver af såvel ledelse og medarbejdere døgnet rundt i et tæt samarbejde med regionerne.

​”Responce og mine medarbejdere har ydet en meget stor indsats ved de seneste to års udbudsrunder, således at de danske regioner har opnået den efterlyste konkurrence på kvalitet og pris og desuden nu har fuld indsigt i ambulancetjenesten de næste mange år. Nu er der endvidere kommet en ny international operatør på banen”, siger Michael Kjær Sørensen.

Ejer fortsætter som direktør

Michael Kjær Sørensen fortsætter som administrerende direktør i Responce og Claus-Henrik Rasmussen som korpslæge.

Responces aftaler med Region Midtjylland og Region Syddanmark om ambulancebetjening i henholdsvis Horsens- og Trekantområdet fortsætter uændret.

”Sammen med ledelsen i Responce vil vi naturligvis til punkt og prikke leve op til de kontrakter, som Responce har indgået med de to regioner. Derudover ser vi frem til at videreudvikle koncepterne fra Responce”, siger redningsdirektør i Falck Lars Vester.

Annonce