Falck vil lukke station i Odense

Efter at det står klart, at Falck ikke foreløbigt vil få mulighed for at køre ambulancer i Region Syddanmark, så ser det ud til, at Falck indenfor få måneder vil lukke korpsets station i Odense. Stationen blev taget i brug i 1976, og den var indtil for nyligt var en af Falcks største. Nu skal Falcks kunder i Odense-området i stedet serviceres fra stationen i forstaden Dalum.

Ifølge Fyens Stiftstidende har Falck internt meldt ud, at stationen på Rugårdsvej i Odense vil blive lukket. Overfor avisen oplyser Falck dog, at der i hvert fald i de næste fire måneder vil være forskellige aktiviteter tilbage på stationen.

Ambulancekørsel var tidligere en af hovedaktiviteterne på den store station, men efter Region Syddanmarks hjemtagning af ambulancekørslen er der ikke udsigt til, at Falck indenfor en overskuelig årrække vil få mulighed for at byde på ambulancekørslen på Fyn. I forvejen var stationens vagtcentral, som dækkede hele Fyn, blevet nedlagt, ligesom stationens brandslukningsopgaver for en del år siden blev flyttet til nyoprettede brandstationer i omegnskommunerne.

Falck-stationen i Dalum i den sydvestlige del af Odense skal fremover servicere Falcks kunder i Odense og omegn.

Annonce