Kæmpe Falck-station bliver forvandlet til 140 lejligheder

Indtil for få år siden var det en af Falcks største stationer, men det seneste års tid har bygningerne stort set stået tomme. Og nu er det så endegyldigt slut: Falck-stationen på Rugårdsvej i Odense er blevet solgt, og bygningerne skal rives ned. I stedet skal der opføres et nyt lejlighedsbyggeri med 140 lejligheder.

Falck-stationen i det centrale Odense blev taget i brug i 1976, og på det tidspunkt var det en af Falcks største stationer. Indenfor de seneste år er stationens brandslukning dog flyttet til nyoprettede brandstationerne i Odenses nabokommuner, ligesom vagtcentralen – der i en periode dækkede hele Fyn – er blevet flyttet til Kolding.

Det største tilbageslag kom dog, da BIOS i 2015 overtog ambulancekørslen på Fyn. Siden da har det store bygningskompleks på Rugårdsvej stort set stået tomt. Og nu er det så besluttet, at hele Falck-stationen skal rives ned. I stedet vil pensionsselskabet PKA opføre et ny lejlighedsbyggeri med ca. 140 lejligheder, der forventes at stå klar til indflytning i 2020. Der er ifølge PKA tale om en investering på ca. 250 mio. kr.

Falck er fortsat repræsenteret i Odense med en større station i forstaden Dalum.

Annonce