England: Foruroligende alarmopkald viste sig at være falsk alarm

Politi, brandvæsen, ambulancetjeneste og offentligheden i Bridlington i England blev mobiliseret, da der mandag indløb et alarmopkald fra en pige, som fortalte, at hun var tre år og at hendes mor var faldet om i deres hjem, som pigen ikke kendte adressen på. Under det 33 minutter lange alarmopkald fortalte pigen, at hendes mor ikke rejste sig op, efter at hun var faldet, og da opkaldet kom fra en mobiltelefon uden SIM-kort, kunne det ikke spores. Derfor blev der iværksat en større eftersøgning, men det har nu vist sig, at der var tale om en falsk alarm – fra to 10-årige piger, som kedede sig i sommerferien.

Alarmopkaldet indløb mandag kl. 10.53 fra en pige, der præsenterede sig som Ellie. Hun fortalte, at hun var tre år, at hendes mor hed Stacey Hall og at de boede i et hus med nummeret 23. Andet kunne hun ikke fortælle om adressen, men under samtalen kom det frem, at hun havde forsøgt at vække moderen ved at råbe og skubbe til hende, men uden resultat, ligesom pigen fortalte, at døren til huset var låst, så hun ikke selv kunne gå efter hjælp.

Det foruroligende opkald fik alarmcentralen til at mobilisere både politi, brandvæsen og ambulancetjeneste, og et større antal politifolk gik i gang med at søge i folkeregisteret, i politiets egne registre og hos andre myndigheder for at finde adressen på det, som man var overbevist om var en kvinde, der var kommet alvorligt til skade eller var alvorligt syg

Selve opkaldet kunne ikke spores til et telefonnummer, da det var foretaget fra en mobiltelefon uden SIM-kort. Og uden SIM-kort kan telefonen godt nok benyttes til alarmopkald, men den kan ikke identificeres, da opkaldet sker via et vilkårligt netværk.

Via masteoplysninger fik politiet dog lokaliseret opkaldet til Bridlington i East Yorkshire, og man valgte at offentliggøre optagelsen af 112-opkaldet i håb om, at nogen kunne identificere pigen. Men resultatet blev et noget andet: Det viste sig nemlig, at det var to 10-årige piger, som stod bag alarmopkaldet. De havde angiveligt kedet sig i sommerferien og havde derfor ringet til det engelske alarmnummer 999.

Politiet har oplyst, at man formentlig ikke vil rejse tiltale mod de to 10-årige, men at man vil ”håndtere sagen på passende vis”.

Annonce