Kommune flytter hjertestartere udenfor

Ringsted Kommune har sat hjertestartere uden for døren på 13 af kommunens adresser. Dermed kan hjertestarterne bruges af alle – døgnet rundt og året rundt. Hjertestartere har tidligere været placeret indenfor i bygninger ejet af Ringsted Kommune, men de er nu sat på væggen udenfor, så de også er tilgængelige udenfor de forskellige institutioners åbningstid.

Tidligere har hjertestarterne været utilgængelige uden for åbningstiden i den pågældende bygning. Men nu er de 13 hjertestartere blevet placeret i et skab på bygningerne, og når man åbner skabet, kommer der en hyletone. På den måde ved andre personer i området, at der er sket en nødsituation, hvor de måske kan hjælpe.

”Som kommune er vi glade for at kunne være en del af beredskabet ved at have vores hjertestartere udenfor, så de er tilgængelige for alle hele tiden. Tiden er en afgørende faktor i tilfælde med hjertesituationer, så det gælder om at handle hurtigt, hvis det skulle ske. Det får alle nu bedre mulighed for med de 13 ekstra hjertestartere, der er gjort tilgængelige døgnet rundt”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

”Alle kan i princippet bruge hjertestarterne. Når du lukker den op, forklarer en venlig stemme dig, hvordan du skal bruge hjertestarteren. Hjertestarteren måler selv, om den skal støde. Så hvis du sætter den på et raskt menneske, vil den ikke støde”, forklarer borgmester Henrik Hvidesten.

Ringsted Kommune har flyttet hjertestarterne ud i det offentlige rum, fordi det kan redde liv. Derfor opfordrer Henrik Hvidesten også kraftigt til at lade hjertestarterne være i fred, indtil der bliver brug for dem.

”Det ville være ubærligt, hvis et liv skulle gå tabt, fordi hærværksmænd eller andre lige skulle pille ved en af hjertestarterne. I nødsituationer kan det være forskellen mellem liv og død, at vi kan stole på, hvor hjertestarterne er, og at de virker”, siger han.

Annonce