Ny ambulancestation bliver 2,8 mio. kr. dyrere

Foto: Henrik Brøns

Region Midtjyllands kommende ambulancestation på Kejlstrupvej i Silkeborg bliver væsentligt dyrere end forventet. Efter at ombygningen af ejendommen har været i udbud, må regionen således afsætte 2,8 mio. kr. ekstra til projektet. Desuden må der forventes en forsinkelse. De ekstra penge skal komme fra den besparelse, som regionen har opnået ved at hjemtage dele af ambulancekørslen.  

Det er den tidligere kokkeskole i Silkeborg, som fremover skal være byens ambulancebase samt uddannelsescenter for ambulancereddere. Region Midtjylland vil leje lokaler på 1.834 m², som skal huse regionens fire ambulancer, en akutlægebil og et antal reservekøretøjer samt Falcks køretøjer til liggende sygetransport.

Der er tale om et lejemål, men regionen skal selv betale for den nødvendige ombygning. Oprindeligt vurderede regionen, at ombygningen ville koste 18,6 mio. kr., men efter et udbud af opgaven er der behov for at tilføre yderligere 2,8 mio. kr. Ifølge regionen skyldes den højere pris, at ”markedet [har] været præget af uro og høj inflation” siden man anmodede om den oprindelige bevilling til ambulancestationen.

Forventes klar ved udgangen af 2023

Den dyrere station får ikke betydning for driften af Region Midtjyllands ambulancetjeneste. Da regionen besluttede at hjemtage en del af ambulancekørslen blev der nemlig sparet 15,3 mio. kr., og de ekstra 2,8 mio. kr. skal finansieres af besparelsen.

Region Midtjylland forventer, at ombygningen nu bliver forsinket i ca. to måneder. Forventningen er nu, at stationen kan tages i brug ved udgangen af 2023, hvor den i øvrigt bliver nabo til Silkeborgs brandstation.

Annonce