Præhospital

Region står nu selv for driften af 42 ambulancer

Onsdag passerede Region Midtjylland en milepæl. Har blev den sidste del af et større projekt med hjemtagning af ambulancekørslen nemlig en realitet. Regionen driver nu selv 42 ambulancer, heraf en række nye ambulancer i Horsens-, Randers- og Djursland-områderne, mens Falck og Samsø Redningskorps driver de øvrige 28 ambulancer.

Præhospital

Svær kabale forsinker nye ambulancestationer

Egentlig skulle Sønder Felding i Vestjylland have haft en ambulancestation fra 1. december 2021, men stationen bliver forsinket på grund af en kompliceret kabale i Region Midtjylland. Falck – der skal drive stationen – havde nemlig planlagt at flytte en modulbygning fra Ørsted til Sønder Felding, men regionen foretrækker at blive ved med at leje modulbygningen i Ørsted, så nu kommer den nye station først i foråret 2022.

Præhospital

Klagenævn: To regioner snød på vægten ved indkøb af uniformer

I en ny kendelse retter Klagenævnet for Udbud en usædvanligt hård kritik mod Region Midtjylland og Region Hovedstaden, efter at klagenævnet har vurderet, at de to regioner snød på vægten i forbindelse med indkøb af uniformer til deres ambulancetjenester. Regionerne var fast besluttede på at indgå kontrakt med en bestemt leverandør, og derfor skal de nu betale en millionerstatning.

Præhospital

Region: Ambulanceberedskabet har nu nået sin maksimale kapacitet

Efter endnu et halvår med et stigende antal ambulanceudrykninger, så er beskeden fra både politikere og embedsmænd i Region Midtjylland klar: Med det antal ambulancer, som er til rådighed, har ambulanceberedskabet nu nået sin maksimale kapacitet. Regionen arbejder på at reducere antallet af udrykninger, men er ”bekymret for, at disse initiativer ikke vil kunne bringe aktiviteten tilstrækkeligt ned”.

Præhospital

Tre nye ambulancestationer bliver forsinkede

Allingåbro og Kolind får ikke – som ellers planlagt – nye ambulancestationer fra 1. december 2021. Heller ikke en opgraderet station i Juelsminde bliver færdig som planlagt. Årsagen er, at Region Midtjylland har brug for mere tid til at finde egnede lokaler, så de fremtidige stationer understøtter den daglige drift, men på en driftsøkonomisk fornuftig vis.

Præhospital

Grenaa Sundhedshus bliver ny ambulancebase

Fra 1. december 2021 hjemtager Region Midtjylland ambulancekørslen i Grenaa, og derfor skal der etableres en ny ambulancebase. Valget stod mellem en placering på byens Falck-station, brandstation eller sundhedshus. Og valget ser ud til at falde på sundhedshuset, hvor den årlige husleje vil være lavest.

Præhospital

Region vil opgive ambitiøs plan om at uddanne flere ambulanceredderelever

Danmark mangler desperat ambulancereddere, og derfor besluttede Region Midtjylland sidste år, at man fremover ville uddanne langt flere ambulanceredderelever. Men den ambitiøse plan ser nu ud til at blive opgivet. Årsagen er især, at de andre regioner har afvist at øge antallet af elever – og derfor frygter Region Midtjylland, at de reelt bare vil komme til at uddanne elever til de andre regioner.