Præhospital

Ny ambulancestation bliver 2,8 mio. kr. dyrere

Region Midtjyllands kommende ambulancestation på Kejlstrupvej i Silkeborg bliver væsentligt dyrere end forventet. Efter at ombygningen af ejendommen har været i udbud, må regionen således afsætte 2,8 mio. kr. ekstra til projektet. Desuden må der forventes en forsinkelse. De ekstra penge skal komme fra den besparelse, som regionen har opnået ved at hjemtage dele af ambulancekørslen.  

Politi

Ny politistation i Silkeborg

Lokalpolitiet i Silkeborg er nu flyttet til en helt ny station på adressen Lillehøjvej 35. Stationen blev indviet med morgensang og afsløring af det kunstværk, der fremover skal pryde på parkeringspladsen ved hovedindgangen til den nye og moderne politistation. Kunstværket har sin inspiration fra det gamle polititegn af en hånd med et øje i midten.

Politi

Silkeborg får ny politistation

I 2022 får Silkeborg en helt ny politistation, hvor både medarbejdere og kunder – på begge sider af loven – vil opleve et løft. Adgangen til politistationen for borgerne bliver nemmere med bedre parkeringsforhold, og der bliver større mulighed for diskretion i mødet mellem borger og politi. Udbudsfasen er netop afsluttet og Bygningsstyrelsen har valgt det firma, der skal stå for byggeriet.

Brandvæsen

Beredskab slipper for millionbesparelse

Silkeborg Brand & Redning slipper for den besparelse på 2,4 mio. kr., som ellers ville være en følge af økonomiaftalen mellem regeringen og KL. Kommunen mener ikke, at det vil være realistisk at finde så store besparelser i 2015, så derfor tilføres beredskabet 2 mio. kr. fra kommunekassen. De sidste 0,4 mio. kr. skal dog findes hos beredskabet.