Redningsfolk, brandfolk og sygeplejersker går sammen om SMS-kæde ved hjertestop

Arkivfoto.

Fagfolk med forstand på førstehjælp har startet en SMS-kæde, som skal redde mennesker, som får hjertestop i Hanstholm. ”Gruppen består af sygeplejesker, brandmænd og folk fra kystredningstjenesten”, fortæller Morten Olsen, som er leder af Hanstholm Redningsstation.

I Hanstholm-området går der i gennemsnit 14 minutter, inden ambulancen er fremme. Og når det gælder hjertestop, så er hvert eneste minut livsvigtigt. Det er den direkte årsag til, at fagfolkene i Hanstholm har startet deres SMS-kæde, oplyser P4 Midt & Vest.

I modsætning til de nye akuthjælperordninger, som er etableret i yderområder i hele landet, aktiveres den ny SMS-kæde i Hanstholm kun ved hjertestop. Ordningen blev etableret i april, men har endnu ikke været aktiveret.

Der er tale om en meget billig løsning for Region Nordjylland, hvor man er glade for initiativet. ”Det er dejligt, at borgere på den måde hjælper andre borgere helt frivilligt. Og det er ikke mindst vigtigt ved hjertestop, hvor det er afgørende, at hjælpen kommer frem så hurtigt som muligt”, siger præhospital leder Poul Anders Hansen fra Region Nordjylland til P4 Midt & Vest.

Annonce