Ny verdensrekord: 5.707 danskere gav hjertemassage

Danmark har sat nye standarder for hele verden med verdensrekorden i hjertemassage. 11 steder i landet kunne alle interesserede søndag møde op og give hjertemassage på genoplivningsdukker. Det er fire medicinstuderende, der var initiativtagere. De kommer fra de to frivillige organisationer, Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab (SATS) og Førstehjælp For Folkeskoler (FFF).

De fire studerende – Anne Mielke, Nikolaj Stark, Philip Weber og Theo Walther Jensen – havde sat sig et meget ambitiøst mål om, at 5.000 danskere skulle træde til og give hjertemassage på genoplivningsdukker i løbet af 12 timer, men det gik altså endnu bedre.

”Vi er helt overvældede og meget stolte over den opbakning, som danskerne viste ved at deltage i rekordforsøget, og det vil vi gerne takke for. Danskerne har virkelig taget til sig, at det er vigtigt at gøre noget, hvis man er vidne til et hjertestop. Vi mødte rigtig mange, der var glade for, at de fik muligheden for at få en kort introduktion og selv prøve at give hjertemassage”, fortæller Philip Weber, initiativtager til rekordforsøget og fra FFF.

Selve det at prøve at give hjertemassage på genoplivningsdukker, som i alt 5.707 danskere gjorde under rekordforsøget, betyder for deltagerne, at det bliver lettere at træde til, hvis de en dag bliver vidner til hjertestop, mener Philip Weber.

”Så forhåbentligt har vi gjort en forskel for dem og samtidig skabt opmærksomhed i hele Danmark om, at det er vigtigt at kunne redde liv”, siger Philip Weber

Rekordforsøget blev afholdt i forbindelse med kongressen EMS2017 (Emergency Medical System), som blev afholdt i København i denne uge. Rekordforsøget blev gennemført i samarbejde med TrygFonden og blev bakket op af Global Resuscitation Alliance, som er en verdensomspændende organisation, der arbejder for at øge overlevelsen efter hjertestop.

Arkivfoto

Annonce