Vejle har ikke længere en udrykningslæge

Selv om Vejle er en af de største byer i Region Syddanmark, så er der ikke længere nogen præhospital lægedækning i byen. Hidtil har en lokal læge fungeret som udrykningslæge og haft over 500 udrykninger om året, men nu er lægen stoppet, og dermed må Vejle i øjeblikket dækkes af akutlægebiler fra nabobyerne.

Region Syddanmark har akutlægebiler i Odense, Svendborg, Esbjerg, Aabenraa, Kolding og Sønderborg. Akutlægebilerne er bemandet med en speciallæge i anæstesi og en redder, der fungerer som lægeassistent. Akutlægebilerne er døgndækkende og udgår fra de lokale sygehuse.

Som supplement til akutlægebilerne er der udrykningslæger på Vestfyn samt i Fredericia og Vejle. Udrykningslægerne er praktiserende læger og anæstesilæger, der rykker ud i de perioder, hvor de aktivt har meddelt AMK-vagtcentralen, at de er til rådighed – hvilket de i gennemsnit er 60 pct. af døgnet.

Nu er ambulancelæge Jens Nørreslet imidlertid stoppet som udrykningslæge i Vejle, og dermed er der ikke længere nogen præhospital lægedækning i byen. Frem til ordningen sluttede, havde der i år været 450 lægeudrykninger i Vejle, men nu dækkes området af akutlægebiler fra nabobyerne.

Region Syddanmark overvejer at opslå stillingen som udrykningslæge i Vejle, eventuelt for en tidsbegrænset periode.

Annonce