Præhospital

Ny akutbil placeres i Christiansfeld

Egentlig havde Region Syddanmark selv afsat penge til en ny akutbil i Haderslev-området. Men regionen har været så heldig, at den statslige akutpulje overtager regningen – og nu ligger det fast, at akutbilen placeres i Christiansfeld. Den skal dog trille til Haderslev, hvis begge de lokale ambulancer dér er optagede.

Præhospital

Debat: Beslutning om begrænset udbud i Region Syd giver ingen mening

Vi er rigtigt glade for, at ambulancekørslen i Trekantområdet sendes i udbud igen i 2025. Men vi begriber absolut ikke, hvorfor det ikke er hele regionens ambulancetjeneste, der sendes i udbud. Det giver for os ingen mening, når nu udbuddet alligevel skal laves og udformes. Det skriver formanden for Reddernes Landsklub og fællestillidsmanden for Responce i dette debatindlæg.

Præhospital

Region vil have staten til at betale for akutbil

Tilbage i august lagde Region Syddanmark op til, at akutberedskabet i Haderslev-området skulle styrkes med en akutbil i Christiansfeld/Aller eller Hammelev. Men efter at Sundhedsstyrelsen har lanceret en ny pulje til styrkelse af akutberedskab, ønsker regionen i stedet, at Sundhedsstyrelsen betaler regningen. Desuden ønsker regionen at få penge til tre akutbiler til fremskudt visitation.

Præhospital

FOA: Ambulancekørsel skal ikke sendes i udbud

I den kommende tid skal politikerne i Region Syddanmark tage stilling til, om regionens ambulancekørsel helt eller delvist skal sendes i udbud. Hos FOA, der organiserer de offentligt ansatte ambulancereddere, er holdningen klar: Udbud af ambulancedriften skaber flugt fra faget, og derfor ligger opgaven bedst hos regionerne og ikke hos private operatører.