Præhospital

Budgetaftale: Region vil etablere en ny præhospital organisation

Der skal etableres en særskilt præhospital organisation i Region Syddanmarks administration, og det sætter regionen nu 5 mio. kr. af til. Det er dog penge, som skal findes indenfor det eksisterende præhospitale budget. Det fremgår af en ny budgetaftale for 2024. Budgetaftalens eneste anden ændring på området er en mindre omlægning af regionens akutbil i Nørre Nebel.

Præhospital

Med ny aftale må akuthjælperne på Langeland nu køre udrykningskørsel

De frivillige akuthjælpere på Langeland har nu fået udrykningstilladelse til deres to nyanskaffede køretøjer. En ny aftale mellem Langelands Hjertestarterforening og Region Syddanmark danner grundlag for anvendelsen af akuthjælperbilerne. Her bliver det blandt andet slået fast, at der kun må anvendes udrykningskørsel, når langsomt kørende eller spærrende køretøjer skal passeres.

Præhospital

Christiansfeld får elbil som akutbil

Christiansfeld har nu fået sin akutbil. Den er indsat som led i en styrkelse af beredskabet i et område, hvor der er udfordringer med responstiderne, og den finansieres af midler fra den statslige akutpulje. Akutbilen – som drives af Falck – er en VW ID Buzz Cargo, der er en elbil med 205 hk og en rækkevidde på godt 400 km.

Præhospital

Udbud af ambulancetjenesten i Trekantområdet er nu sat i gang

Region Syddanmarks nuværende kontrakt med Falck for Trekantområdet udløber den 31. august 2025, og det er ikke muligt at forlænge den nuværende kontrakt. Regionspolitikerne har nu vedtaget en udbudsstrategien for ambulancedriften i Trekantområdet, og dermed igangsættes en udbudsproces. Ambulancepersonalet er garanteret job på samme vilkår, uanset hvem der vinder udbuddet.

Præhospital

Ny akutbil placeres i Christiansfeld

Egentlig havde Region Syddanmark selv afsat penge til en ny akutbil i Haderslev-området. Men regionen har været så heldig, at den statslige akutpulje overtager regningen – og nu ligger det fast, at akutbilen placeres i Christiansfeld. Den skal dog trille til Haderslev, hvis begge de lokale ambulancer dér er optagede.