Spareplan foreslår nedlæggelse af fire akutbiler

Arkivfoto

Region Syddanmark skal i år spare omkring 200 mio. kr., og det kan føre til, at fire akutbiler nedlægges. Desuden vil regionen nedlægge de særlige udrykningslægeordninger i Fredericia, Vejle og på Vestfyen. Det vil i alt give en besparelse på ca. 10 mio. kr. om året gennem det, som regionen selv betegner som en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne.

Akutbilerne i Faaborg, Grindsted, Skærbæk og Haderslev drives i dag af BIOS, men Region Syddanmark har medtaget dem i et nyt sparekatalog, som indeholder 38 forslag til besparelser. Samlet set vil de 38 forslag give en besparelse på ca. 210 mio. kr., altså lidt mere end de krævede 200 mio. kr.

De fire akutbiler bemandes i dag med paramedicinere, men Region Syddanmark foreslår, at de flyttes til de lokale ambulanceberedskaber, så der kan ske en forøgelse af behandlingsniveauet.

Der vil stadig være bemandede akutbiler i Oksbøl, Rødding og Rudkøbing.

Herudover foreslår Region Syddanmark, at udrykningslægerne i Fredericia, Vejle og på Vestfyn nedlægges. Der er tale om særlige ordninger, hvor lokale praktiserede læger rykker ud til sygdom og tilskadekomst. I forvejen er stillingen som udrykningslæge i Vejle dog ubesat.

Ændringerne i beredskabet vil i år kunne give en besparelse på 7,3 mio. kr., stigende til 10,9 mio. kr. i 2017.

Annonce