112-fotograf dømt for brandstiftelse

En 112-fotograf fra firmaet Øxenholt Foto var hurtigt på plads, da et kolonihavehus i Grenaa i april blev hærget af en voldsom brand. Og det var ikke så underligt – han havde nemlig selv påsat branden. Ifølge en medgerningsmand blev branden påsat, for at 112-fotografen kunne tage billeder, der skulle sælges til medierne. Han er nu blevet idømt 10 måneders fængsel.

Randers Amtsavis skriver, at den 23-årige fotograf fredag i retten erkendte, at han den 16. april 2020 havde påsat en brand i et kolonihavehus på Søndermølle Havevej i Grenaa. Kolonihavehuset udbrændte totalt.

En 19-årig medgerningsmand har forklaret, at de to havde besluttet at påsætte branden, for at den 23-årige kunne tage billeder og sælge dem til medierne. Det benægtede den 23-årige, der i retten fastholdt, at han kun ville bruge billederne på Facebook og ikke sælge dem.

Den 23-årige erkendte også, at han sammen med den 19-årige medgerningsmand havde påsat to andre brande i henholdsvis en villa og en campingvogn. Mens campingvognen udbrændte, så blev branden i villaen hurtigt opdaget og slukket. Desuden erkendte han flere andre forhold, bl.a. tyveri fra en indsamlingsbøsse og hæleri.

Slipper for at afsone yderligere

Fredag lød dommen på 10 måneders fængsel, heraf dog kun seks måneders ubetinget fængsel. Og da han har siddet varetægtsfængsel i næsten seks måneder, kunne han forlade retten som en fri mand.

Den 23-årige var tilknyttet firmaet Øxenholt Foto som freelancefotograf. Firmaets ejer, Per Øxenholt, oplyser til Randers Amtsavis, at Øxenholt Foto solgte billeder fra den påsatte brand i Grenaa til medier, men han kan ikke oplyse, om det var den 23-åriges billeder.

Annonce