Afviser at øvelse gav problemer for alarmcentral

Arkivfoto: Hovedstadens Beredskab

Det var ikke korrekt, da BT onsdag skrev, at en stor øvelse i Ballerup førte til, at alarmcentralen i København blev lagt ned på grund af opkald fra bekymrede borgere. Øvelsen førte godt nok til, at en del borgere ringede 112 for at spørge om årsagen til de mange udrykningskøretøjer i området, men alarmcentralen blev på ingen måde overbelastet.

Onsdag gennemførte beredskabet en fuldskala-øvelse ved Ballerup Super Arena. Det fik mange borgere i området til at ringe 112 for at spørge til udrykningsaktiviteten, og onsdag aften udsendte Københavns Vestegns Politi en opfordring til, at 112 kun blev benyttet ved akut brug for hjælp. BT skrev på den baggrund, at alarmcentralen i København var blevet lagt ned af de mange opkald.

Hos Region Hovedstaden, der håndterer alle sundhedsrelaterede opkald til 112, afviser man imidlertid, at 112 på nogen måde har var overbelastet i løbet af onsdagen. Samme melding lyder ifølge regionen fra Københavns Brandvæsens alarmcentralen, som er de første til at modtage borgernes opkald til 112. ”Her afviser man også, at Alarm 112 har været overbelastet i løbet af dagen og mens øvelsen har stået på”, oplyser Region Hovedstaden.

Annonce