Præhospital

Ingen ekstra penge til hårdt presset akutberedskab

Selv om Region Hovedstaden er 20 procentpoint fra at kunne overholde servicemålet for hastende ambulanceopgaver, hvor der ikke umiddelbart er risiko for liv eller førlighed, så får akutberedskabet ingen ekstra penge i den politiske budgetaftale for 2023. Regionens eneste styrkelse er ekstra præhospitale visitator-beredskaber, som regionen dog venter, at staten betaler for.

Præhospital

Redder: Der manglede 10-12 ambulancer på dagen for skyderiet i Fields

Region Hovedstaden har fremhævet, at der ved skyderiet i Fields var en ”eksemplarisk” indsats, hvor der blev sendt 31 ambulancer og 17 sygetransportvogne til området. Men 10 af ambulancerne måtte hentes fra Region Sjælland, og en ambulanceredder fortæller nu, at der den pågældende dag faktisk manglede 10-12 ambulancer i regionen, fordi der ikke var mandskab til at bemande dem.

Præhospital

Hovedstadens ambulancer – en positiv eller negativ historie?

I en ny pressemeddelelse jubler Region Hovedstaden over flotte responstider for ambulancerne. Men de bagvedliggende tal tegner et noget andet billede: Udrykningstiden ved akutte udrykninger ligger på det højeste niveau i næsten tre år, overholdelsen af servicemålet for akutte udrykninger er faktisk faldet støt de seneste år, og for de hastende men ikke-akutte udrykninger er regionen nu 20 procentpoint fra at overholde servicemålet.

Præhospital

Debat: Region sætter ikke handling bag ordene om et godt arbejdsliv

Region Hovedstaden har nedsat et udvalg og besluttet en ny strategi, der udelukkende omhandlende fastholdelse og rekruttering af medarbejdere. Men når det gælder ambulancereddernes arbejdstid, har regionen mere end svært ved at leve op til udvalg, strategier og fine titler. Det skriver Mikkel Andersen, der er formand for 3F Frederiksborg, i dette debatindlæg.

Præhospital

Regioner markerer International Paramedics Day

I dag er det International Paramedics Day, og sammen med 40 internationale organisationer og uddannelsesinstitutioner har Præhospitalt Center i Region Sjælland og Akutberedskabet i Region Hovedstaden tilsluttet sig den første officielle fejring af verdens mange paramedicinere. Ifølge regionerne skal dagen bruges på at hylde de personer, der hver dag yder en livreddende indsats.

Præhospital

København: ”Næsten muligt” at bemande ambulancerne

Antallet af ambulancer i København er reduceret fra 17 til 13, og med det nuværende antal medarbejdere er det i øjeblikket ”næsten muligt” for Region Hovedstaden at bemande de tilbageværende ambulancer. Samtidig er regionen ”varsomt optimistisk” for resten af juni, men i juli og august er regionen bekymret for, at reddernes villighed til at tage ekstra vagter aftager i ferieperioden. Regionen arbejder her på at få dækket vagtplanen ”videst muligt”.

Præhospital

I dag er det slut for landets sidste kommunale ambulancetjeneste

Når dagens vagt slutter hos Hovedstadens Beredskab, så markerer det også afslutningen for landets sidste kommunale ambulancetjeneste. Siden 1898 har København haft kommunale ambulancer, men nu overgår de til Region Hovedstaden. Indenfor de seneste år er også de kommunale ambulancetjenester i Gentofte og Roskilde lukket, men alligevel drives flere ambulancer i dag i offentligt regi end nogensinde før.

Præhospital

Debat: Redderne har behov for klarhed om mødetider

Efter det nylige udbud af ambulancekørsel i Region Hovedstaden, så har redderne behov for en afklaring om deres fremtidige mødetider. Skal de fremover møde kl. 06 i stedet for kl. 08? Skal de kun arbejde nat? Eller kun dag? Redderne bør få et varsel på seks måneder, inden nye mødetider bliver en realitet, skriver Mikkel Andersen, der er formand for 3F Frederiksborg, i dette debatindlæg.