Præhospital

Nye ambulancekontrakter er nu trådt i kraft i Region Hovedstaden

Fra i dag står Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck for ambulancekørslen i Region Hovedstaden – og med en helt ny basestruktur. Akutberedskabet står nu for driften af fire ambulancebaser, heraf én hovedbase, mens Falck står for i alt 19 baser, heraf tre hovedbaser. Størstedelen af ambulancerne placeres på hovedbaserne, men de øvrige baser typisk kun har en enkelt ambulance.

Google Streetview
Brandvæsen

Nødbehandlerbil i Hundested er nu nedlagt

Fra årsskiftet var det slut med den eneste nødbehandlerbil i Region Hovedstaden, nemlig nødbehandlerbilen i Hundested. Den umiddelbare årsag er, at Halsnæs Kommune har ønsket at spare penge. Men samtidig er antallet af udrykninger styrtdykket de seneste år, fordi Region Hovedstaden kun har ønsket at anvende bilen ved hjertestop, og ikke – som hidtil – også ved ulykker.

Præhospital

Akutpuljen: Region Hovedstaden satser på visitationsbiler

Med 64 mio. kr. er Region Hovedstaden den største modtager af midler fra statens nye akutpulje. Regionen har valgt at bruge pengene til en yderligere satsning på præhospitale visitationsbiler. I forvejen har regionen to visitationsbiler, men nu placeres der nye biler i Gribskov, Dragør og Frederikssund kommuner. Også AMK-vagtcentralen styrkes.

Præhospital

Debat: Region bør inddrage ambulanceredderne i planlægningen

Region Hovedstaden gennemfører næste år en stor omlægning af ambulanceberedskabet, hvor ambulancerne primært placeres på nogle få og store baser. Det skaber bekymring blandt både borgere og ambulancereddere. Derfor burde regionen inddrage ambulanceredderne i planlægningen, skriver formanden for 3F Frederiksborg, Mikkel Andersen, i dette debatindlæg.

Præhospital

Her placeres Region Hovedstadens ambulancer fra næste år

Når nye ambulancekontrakter i Region Hovedstaden træder i kraft pr. 1. februar 2023, så indebærer det også store ændringer i ambulancernes placering. I dag er regionens ambulancer fordelt på 22 stationer, men fremover placeres hovedparten af ambulancerne på fem hovedbaser, som kommer til at ligge i Tårnby, Hvidovre, Gladsaxe, Hillerød og Kokkedal.

Præhospital

Ingen ekstra penge til hårdt presset akutberedskab

Selv om Region Hovedstaden er 20 procentpoint fra at kunne overholde servicemålet for hastende ambulanceopgaver, hvor der ikke umiddelbart er risiko for liv eller førlighed, så får akutberedskabet ingen ekstra penge i den politiske budgetaftale for 2023. Regionens eneste styrkelse er ekstra præhospitale visitator-beredskaber, som regionen dog venter, at staten betaler for.