Præhospital

Region Hovedstaden ansætter ny ambulancechef

Når Region Hovedstaden om et år opretter sin egen ambulancetjeneste, så bliver det den 45-årige Thomas Reimann, der som ny ambulancechef skal stå i spidsen. Thomas Reimann har erfaring fra Falck, hvor han blandt andet har været operativ redningsleder og vagtcentral- og redningschef. Senest har han været vicedirektør for en virksomhed i Qatar.

Præhospital

Debat: Region Hovedstaden høster, som de sår

Det var bundhamrende naivt, hvis Region Hovedstaden troede, at man kunne fravælge Hovedstadens Beredskab som ambulanceoperatør uden risiko for, at personalet ville flygte til virksomheder med en fremtid. Det skriver tidligere regionsrådsmedlem Torben Kjær i dette indlæg, hvor han også fortæller, at regionen afviste et ønske fra Hovedstadens Beredskab om at blive fritstillet fra den nuværende kontrakt.

Præhospital

Debat: Region Hovedstaden har selv problemer med at levere beredskaber

Formanden for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden har kritiseret Hovedstadens Beredskab for ikke at stille med det antal ambulancer, som beredskabet er forpligtet til. Men regionen burde se indad: Problemerne skyldes, at redderne ikke vil arbejde i Region Hovedstaden, og så har regionen i øvrigt selv problemer med at levere deres egne beredskaber. Det skriver Hovedstadens Beredskabs fællestillidsmand i dette debatindlæg.

Præhospital

Region afviser kritik efter episode, hvor patient havde mulige våben

I november mødtes ambulancereddere fra Hovedstadens Beredskab til et kort fagligt møde på Rådhuspladsen i København. Det skete bl.a. i protest mod Region Hovedstadens håndtering af en udrykning, hvor redderne havde følt sig truet. Men i en ny redegørelse afviser regionen kritikken, og regionen afkræfter oplysninger om, at redderne ikke fik mulighed for defusing.

Præhospital

Region Hovedstaden: Akutberedskabet får 1 pct. af corona-vinterpakke

Trods opfordringer fra ambulanceredderne, så gør regeringens corona-vinterpakke ikke, at der er en masse penge på vej til ambulanceredderne i Region Hovedstaden. Regionspolitikerne har tirsdag aften besluttet, at det samlede akutberedskab – altså både ambulancetjenesten og AMK-vagtcentralen – får 3 mio. kr. af de 312 mio. kr., som regionen er blevet tildelt. Det vil sige omkring 1 pct.

Præhospital

Region: Kaos med 112-opkald har ikke kostet liv

De mange tilfælde i sommermånederne, hvor Region Hovedstadens AMK-vagtcentral ikke havde kapacitet til at modtage 112-opkald fra alarmcentralerne, har ikke kostet menneskeliv eller i øvrigt haft alvorlige sundhedsfaglige konsekvenser. Det konkluderer regionen efter en gennemgang af 588 hændelser fra sommermånederne.