Beredskab Øst vil indsætte endnu en redningskran

Arkivfoto: Beredskab Øst

Redningskraner er usædvanlige i de danske brandvæsener, men i Beredskab Øst har de gode erfaringer med den redningskran, som siden 2018 har været i drift på brandstationen i Gentofte. Så nu vil Beredskab Øst investere 2,5 mio. kr. i endnu en redningskran, som skal stationeres i Ballerup. Den skal samtidig kunne fremføre en vandcontainer – og dermed erstatte en vandtankvogn.

Beredskab Østs nuværende redningskran blev i 2018 sat i drift på brandstationen i Gentofte, hvor den anvendes ved både brand- og redningsopgaver. Det sikrer bl.a. et bedre arbejdsmiljø, ligesom redningskranen har medvirket til hurtig rydning af veje ved trafikuheld, væltede træer og lignende. Den anvendes også til frembringelse af brandslukningscontainer til håndtering af elbiler.

På baggrund af erfaringerne vurderer Beredskab Øst, at der er et driftsmæssigt behov for at anskaffe yderligere en redningskran, som skal placeres på brandstationen i Ballerup. Her skal den anvendes til samme formål som Gentofte-køretøjet, blot i den vestlige del af Beredskab Østs område. Desuden skal den sikre redundans, når brandstationen i Gentofte er optaget af andre opgaver.

Forventningen hos Beredskab Øst er også, at redningskranen vil medvirke til at skabe større sikkerhed for brandmandskabet ved arbejde på bl.a. motorvejen, da den udstyres i lighed med Vejdirektoratets TMA-vogne.

Skal anvende vand- og skumcontainere

Endvidere vil det nye køretøj indgå i en mere fleksibel struktur, hvor Beredskab Øst ønsker at erstatte en vandtankvogn med en vandcontainer, der kan frembringes af redningskranen. På længere sigt vil man endvidere anvende redningskranen i forbindelse med et skumkoncept og andre containerløsninger.

Prisen for en redningskran er anslået til 2,5 mio. kr. Det finansieres ved indgåelse af en leasingaftale med KommuneKredit med en årlig ydelse på i alt ca. 260.000 kr. over en 10-årig periode. Det vil ske indenfor beredskabets eksisterende økonomiske ramme.

Annonce