Brandfolk: Spareplan er ulogisk og uforsvarlig

Det er hverken logisk eller forsvarligt, hvis politikerne beslutter at spare brandstationerne i Vig og Lumsås væk. Det mener brandfolkene på de to stationer, som nu er gået sammen i kritikken af politikernes plan om at lukke halvdelen af Odsherreds brandstationer. Og brandfolkenes kritik mod deres politiske chef, borgmester Finn Madsen (S), er hård: “Han aner ikke, hvad han taler om”, lyder det fra brandfolkene.

Det er især borgmester Finn Madsens (S) kommentarer til spareplanen, som har gjort brandfolkene vrede. “Han aner ikke, hvad han taler om”, var ifølge Venstrebladet en af kommentarerne efter et fællesmøde, hvor brandfolkene fremlagde og afstemte deres kritik af spareplanen.

Brandfolkene lægger ikke skjul på harmen over, at politikerne overvejer at lukke den mest centrale brandstation i Odsherred. “Det går da ud over borgerne, hvis man lukker den station, som ligger i hjertet af Odsherred”, siger Helge Nielsen. Brandfolkene forstår ikke borgmesterens beregning af, hvor meget længere brandkøreøtjerne skal køre, hvis brandstationerne lukker. “Det er mærkeligt, at borgmesteren taler om tre-fire minutters ekstra køretid. Det bliver jo ni minutter længere”, siger Svend Larsen og fortsætter: “Han (Finn Madsen, red.) sagde, at han hellere vil lukke en brandstation end en skole. Men der er ikke nogen børn, der dør af at skulle flytte skole til Højby eller et andet sted. Men de kan godt dø af at brænde inde. Hvis man lukker de to stationer, kan det altså betyde menneskeliv”.

Står det til brandfolkene selv, så skal der slet ikke lukkes nogen stationer. Og hvis der endelig skal spares på området, så skal Vig brandstation oprustes, og de andre stationer skal fungere som hjælpestationer. Der er i hvert fald ingen logik i at lukke den mest centrale station, som også er den med de fleste udrykninger, og som ligger klos op ad hovednerven i Odsherred, Rute 21. “Det er jo ikke for sjov, at vi har det her beredskab, og det er jo ikke for sjov, at man har brugt tusinde møder på den sikkerhedsdimensionering. Det er jo fordi, man har fundet ud af, at hvis sikkerheden skal være i orden, så duer det ikke at lukke en af brandstationerne”, siger René Svendsen til Venstrebladet.

Annonce