Brandmand ramt af fyrværkeri – politiet kører nu med på alle brandudrykninger

En brandmand fra Hovedstadens Beredskab blev søndag morgen ramt i ansigtet af fyrværkeri. Han måtte behandles på skadestuen, men slap uden alvorlige skader. Ingen er blevet anholdt i sagen, som imidlertid har fået Københavns Vestegns Politi til at beslutte, at politiet så vidt muligt kører med, når brandvæsenet rykker ud.

Søndag kl. 6.45 var brandvæsenet og politiet til stede ved en brand i et kolonihavehus på Esplanaden i Brøndby Strand. Herunder blev en brandmand blev ramt af fyrværkeri i ansigtet, så han måtte behandles på skadestuen.

Brandmanden slap tilsyneladende uden alvorlige skader, men Københavns Vestegns Politi efterforsker nu hændelsen efter straffelovens § 252, som handler om at forvolde fare for andres liv og førlighed, og som har en strafferamme på otte år.

Hvad forårsagede selve branden, er også ved at blive undersøgt.

Politiet traf fire unge i området, men aktuelt er der ikke rejst sigtelse mod nogen mistænkte.

Politiet: Det er meningsløst

”Det er uacceptabelt og farligt at skyde med fyrværkeri direkte mod andre mennesker – og når man ovenikøbet skyder på én, som arbejder for at redde andre, er det endnu mere meningsløst”, siger politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

I forvejen er politiet mere opmærksom på fyrværkeri her op til nytår, men efter at brandmanden blev ramt i morges, øger Københavns Vestegns Politi nu sit fokus yderligere:

”I det omfang vi har mulighed for det, kører vi med, når brandvæsenet rykker ud. Det gør vi for at sikre, de kan arbejde og hjælpe andre i ro og fred”, siger Kim Christiansen.

Han tilføjer, at Københavns Vestegns Politi agter at gøre, hvad der er muligt for at stoppe og retsforfølge den type personfarlig kriminalitet, og han opfordrer også forældre til at tage en fornuftssnak med deres børn og unge.

Annonce