Præhospital

Debat: Smerteligt farvel til landets sidste kommunale ambulancetjeneste

I sidste uge blev det offentliggjort, at Hovedstadens Beredskab fra 2023 ikke længere skal udføre ambulancekørsel for Region Hovedstaden. Det tabte udbud betyder ikke kun et smerteligt farvel til landets sidste kommunale ambulancetjeneste, men også et farvel til en helt unik arbejdsplads. Det skriver Thomas Brücker, der er næstformand i Teknik og Service-sektoren i FOA, i dette debatindlæg.

Præhospital

Fællestillidsmand: Nyt setup vil gå ud over arbejdsmiljøet

Hovedstadens Beredskab afgav et tilbud, som ville have skabt en sund og robust arbejdsplads med fokus på god service til borgerne og øget trivsel til medarbejderne, samtidig med at det var økonomisk konkurrencedygtigt. Det siger fællestillidsmand Andreas Keil, som frygter, at det nye setup i hovedstadens ambulancetjeneste vil gå ud over det i forvejen pressede arbejdsmiljø.

Præhospital

Hovedstadens Beredskab: Vi er kede af udbudsresultatet

Hovedstadens Beredskab havde budt ind på at køre ambulancer i to af de fem områder, som Region Hovedstaden havde sendt i udbud. Men det fælleskommunale beredskab tabte udbuddet. Dermed er det efter 100 år slut med kommunale ambulancer i hovedstaden. Hos Hovedstadens Beredskab er man på vegne af både borgere og medarbejdere kede af resultatet.

Google Maps
Brandvæsen

Hvem skal betale for ny brandstation?

Udsigten til, at der skal bygges en ny brandstation i Glostrup, har skabt et dilemma for Hovedstadens Beredskab. For hvem skal egentlig betale for den nye station? I dag ejes alle brandstationerne af kommunerne, og beredskabet lejer sig ind. Men ved etableringen af beredskabet blev der ikke taget stilling til, hvad der skal ske, hvis der opstår behov for at bygge en helt ny brandstation.

Brandvæsen

Ny brandstation ventes at komme til at koste 44 mio. kr.

Indenfor en kortere årrække skal Hovedstadens Beredskab formentlig have en ny station i Glostrup. Glostrup Kommune vil nemlig anvende den nuværende station til andre formål. Selv om alternative placeringer har været overvejet, så placeres den nye station efter alt at dømme også i Glostrup-området. Beregninger viser, at der skal investeres ca. 44 mio. kr. i grund og byggeri.

Brandvæsen

DMI: Markbrand på Lolland gav røglugt i København

Tirsdag aften modtog Hovedstadens Beredskab adskillige henvendelser om røglugt i København, men beredskabet havde ikke kendskab til nogen brande, der kunne være årsag til røglugten. Nu har DMI imidlertid et bud på årsagen – og den er lidt overraskende. Ifølge DMI tyder alt nemlig på, at det er en større markbrand på Lolland, som var synderen.

Præhospital

Mange ambulancereddere anmelder ikke vold og trusler

I 2020 registrerede Hovedstadens Beredskab 25 arbejdsskader, som var knyttet til vold og trusler, samt 26 nærvedhændelser, der var knyttet til vold og udadreagerende patienter. Men samtidig viser en undersøgelse i beredskabets ambulancetjeneste, at 57 pct. af ambulanceredderne undlader at rapportere om vold og trusler, mens 65 pct. undlader at politianmelde.

Brandvæsen

Hovedstadens Beredskab vil af med veterankøretøjer

Hovedstadens Beredskab ejer i dag 20 veterankøretøjer, hvoraf det ældste er en håndtrukken sprøjte fra 1830. Størstedelen af køretøjerne har været udstillet på Vestsjællands Bilmuseum i Høng, men museet er ikke længere åbent for offentligheden – og opkræver et stigende beløb for at opbevare køretøjerne. Derfor lægger beredskabet op til en ny strategi, hvor mindst otte køretøjer afhændes.

Præhospital

Debat: Urimeligt at ambulancereddere skal kæmpe for ret til at holde pauser

Selv om ambulancereddere har vagter på 12-13 timer, hvor de håndterer syge mennesker og kører meget hurtigt gennem byen i tonstunge ambulancer, så har de ikke mere end 30 minutters pause. Og det er endda en pause, der kan blive afbrudt, hvis der kommer en akut ambulancetur. Det er urimeligt, skriver Andreas Keil, der er fællestillidsmand i Hovedstadens Beredskab, i dette debatindlæg.

Brandvæsen

Vagtcentral i København dækker fortsat Gribskov Kommune

Ved årsskiftet forlod Gribskov Kommune det fælleskommunale Frederiksborg Brand & Redning. Det indebærer dog ikke en ændring af vagtcentralsbetjeningen – det er fortsat Hovedstadens Beredskabs vagtcentral og operationscenter i Valby, som leverer både vagtcentralsbetjening og operationsstøtte til det nye Gribskov Beredskab.