Brandundervisning skal sikre større tryghed i det aarhusianske natteliv

Google Maps
Brandstationen i Ny Munkegade i Aarhus.

Et nyt undervisningstilbud til restauratører om brandbekæmpelse skal sikre endnu større tryghed i Aarhus’ natteliv. Tilbuddet er blevet til i regi af projektet ”Byens Natteliv” og sponsoreres af Trygfonden. Aarhus Brandvæsen har designet og står for uddannelsen, som allerede er populært og er ved at være udsolgt.

Det er kræfterne bag projektet ”Byens Natteliv”, nemlig Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og byens restauratører (også kaldet Restauratørnetværket), der står bag det nye initiativ.

”Vi har et fælles ansvar for at passe på hinanden – og det gælder også i det pulserende natteliv, derfor er jeg glad for det nye initiativ, der også er et smukt eksempel på det gode samarbejde vi har omkring tryghed i byen”, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Uddannelsen er finansieret af bevilling fra Trygfonden til brand- og førstehjælpskurser. Målgruppen er byens barchefer, og det er Restauratørnetværket, som har ansøgt Trygfonden om bevilling.

Uddannelsen er efterfølgende designet af Aarhus Brandvæsen. ”Vi er glade for samarbejdet, der bidrager til at Aarhus er en underholdende og sikker by”, fortæller beredskabschef Lars Hviid fra Aarhus Brandvæsen.

Der er foreløbigt planlagt i fire uddannelsesforløb i januar og februar 2015. Der har været stor søgning til holdene, og der er kun få ledige pladser tilbage.

Annonce