Center har fået egne røgdykkere

FrederiksborgCentret i Hillerød havde i 1. halvår 386.000 gæster, der blandt andet besøgte centrets træningsfaciliteter, motionscenter og de tre idrætshaller, hvor der også er plads til udstillinger, koncerter og teaterforestillinger. FrederiksborgCentret har også mange store arrangementer, og det giver særlige udfordringer på sikkerhedsområdet. Det er baggrunden for, at centret nu har fået uddannet 10 af sine medarbejdere til hjælperøgdykkere. Når alarmen går, kan de indsættes på to minutter, og de er desuden i radiokontakt med brandvæsenets indsatsleder.

De nye hjælperøgdykkere kan selv starte en sluknings- og redningsindsats, og de kan hurtigt sende en statusmelding til indsatslederen, så brandfolkene allerede under fremkørslen kender situationen i centret. Dermed er sandsynligheden for at redde menneskeliv og begrænse en brand øget betragteligt.

”Der er en stedkendt, som kan guide vores brandfolk. Vi kan derfor spare masser af tid, som vi ellers skulle bruge på først at orientere os på brandstedet”, fortæller Henrik Olsen fra Falck i Hillerød, som har uddannet røgdykkerne.

Også Hillerød Kommunes beredskabschef, Morten Schou, er meget tilfreds med initiativet: ”FrederiksborgCentret ruster sig til opgaverne – og publikum kan føle sig helt trygge ved at komme. Det gør, at selve indsatsen ved en brand bliver forbedret og ikke mindst at der i hverdagen kommer fokus på brandsikkerheden generelt”, siger Morten Schou, der fremhæver, at røgdykkerne nu også må virke som brandvagter ved arrangementer:  ”Det betyder, at brandvagten kender alt til huset – frem for en vagt, der hyres udefra”, siger beredskabschefen.

FrederiksborgCentrets direktør, Carsten Larsen, understreger, at centrets mange besøgende gør det vigtigt, at der hele tiden er fokus på sikkerheden. ”Vi håber også, at vores initiativ kan få andre offentlige steder til at tænke i disse baner”, tilføjer Carsten Larsen.

Annonce